Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları camiyle buluşturacak olan ve “Güle Oynaya Camiye Gel” adı verilen proje için hazırlanan protokol, Konya İl Müftülüğü arasında imzalandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, camiyi merkeze alan böyle önemli projeyi uygulamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

“1 TEMMUZ’DA BİSMİLLAH DİYORUZ”

Projenin 7-14 yaş aralığındaki kız ve erkek çocukları kapsadığını belirten Başkan Altay, “Çocuklarımızın 18-25 Haziran tarihleri arasında nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte mahalle camilerine giderek kayıt olmalarını istiyoruz. 1 Temmuz itibariyle de süreç başlamış olacak.” diye konuştu. Altay, “30 Ağustos’ta tamamlanacak projede 40 gün sabah namazına gidecek çocuklarımız için hocalarımız bir kayıt tutacak.” dedi.

“CAMİLER CIVIL CICIL OLACAK”

Çocukların camiye devamını sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altay, “Camilerimizin sabah namazında çocuk sesi ile yankılanması hepimizin özlemidir. İnşallah bu yaz tatilinde cıvıl cıvıl hale gelecek.” dedi. 40 gün sabah namazına gidecek 40 bin çocuğa bisiklet ile ödüllendirileceği projenin bisiklet kullanımını arttırmayı da hedeflediğine vurgu yapan Altay, Konya’nın bisiklet yollarıyla Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu hatırlattı.

MANÜPLETİF MANŞET

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik bu çalışması ise Cumhuriyet, Sözcü ve TELE1’in internet sitesinde farklı şekilde ele alındı. Siteler projeyi, “Borçlu AKP'li belediye sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye edecek” manşeti ile verdi. Sözde haber sitelerinin bu yaklaşımı dini değerleri hiçe sayan zihinlerinin tezahürü olarak yorumlandı.  

Editör: TE Bilisim