ATV'nin sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster hasreti sona erdi. İzleyicilerin uzun bir aradan sonra heyecanla beklediği yeni bölüm 29 Mayıs 2022 akşamı ekranlardaydı. Kim Milyoner Olmak İster'de büyük başarı gösteren adaylar sosyal medyada gündem olurken, yarışmacılara yöneltilen zorlu soruların yanıtı da araştırılmaya başlandı. Bu akşam dikkati çeken sorulardan biri de "16. yüzyılda Avrupa'da Türk buğdayı ve Türk tahılı olarak da bilinen hangisidir?" oldu. İşte milyonlarca kişinin merak ettiği "16. yüzyılda Avrupa'da Türk buğdayı ve Türk tahılı olarak da bilinen hangisidir?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru yanıtı!..

16. yüzyılda Avrupa'da Türk buğdayı ve Türk tahılı olarak da bilinen hangisidir?

A) Mısır

B) Yulaf

C) Susam

D) Ay çekirdeği

Doğru cevap: Mısır

'Mısır'ın ülkemiz topraklarına girişi hakkında kısa bilgi

Yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan mısırın Türkiye topraklarına girişi, Osmanlı Devleti zamanında olmuştur.

Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfi ile dünyada yayılan mısır ancak 1600’lü yıllarda Suriye üzerinden ülkemize giriş yapmıştır.

Yetiştirilmesi diğer birçok tahıla nazaran daha kolay olduğundan hızla üretimi yapılan mısır, ilk dönemlerde yalnızca mısır buğdayı ve mısır darısı olarak anılır.

Ancak ülkemize girişi Mısır’dan olduğundan, bu ülkeyle birlikte anılır ve zamanla darı, buğday kelimeleri atılarak “mısır” olarak kalır.

Aynı yüzyılda Avrupa’ya da Türkiye üzerinden giren mısır, Avrupalı tüccarlar o dönemde tahıl ve tohum alışverişini genelde Araplar ve Türklerle yaptıklarından, İtalyanlar tarafından “Grano Turco” (Türk tohumu); Fransızlar tarafından ise “Bléturc” (Türk buğdayı) olarak adlandırılır.

Sonuç olarak, "16. yüzyılda Avrupa'da Türk buğdayı ve Türk tahılı olarak da bilinen hangisidir?" sorusunun doğru yanıtı "A" şıkkı; "Mısır" olmalıdır.

Editör: TE Bilisim