Marco Rose hangi takımları yönetti? Marco Rose kimdir, kariyeri nasıl? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek ilk iş olarak teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmak istiyor. Cenk Ergün'ün geçen hafta Alman teknik direktör Marco Rose ile görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Sarı kırmızılı taraftarlar tarafından merak konusu olan Marco Rose hangi takımları yönetti? Marco Rose kimdir, kariyeri nasıl? Soruların yanıtı haberimizde.

MARCO ROSE HANGİ TAKIMLARI YÖNETTİ?

45 yaşındaki Rose son olarak Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da görev yapmıştı. Kariyerinin en önemli başarılarını Avusturya ekibi Red Bull Salzburg'da yaşayan Alman teknik adam, iki lig ve bir kupa şampiyonluğu kazandı.

Borussia Mönchengladbach'ta da görev yapan Rose, geride kalan sezonda Borussia Dortmund ile Bundesliga'yı 2. sırada bitirdi.

MARCO ROSE KİMDİR, KARİYERİ NASIL?

Marco Rose (11 Eylül 1976’da Leipzig’de doğdu) eski Alman futbolcu ve günümüzde teknik direktör. 2021-22 sezonunda Borussia Dortmund’un teknik direktörlüğünü yaptı.

1995-2011 yılları arasında savunma mevkisinde forma giyen Marco Rose sırasıyla VfB Leipzig, Hannover 96 ve Mainz 05 takımlarının formasını giymiştir. Emekli olmadan önce Mainz 05 II takımında yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştır.

Editör: TE Bilisim