GittiGidiyor kapandı mı, son tarih ne zaman? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Küresel e-ticaret devi eBay'den dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. eBay, Türkiye iştırakı GittiGidiyor’u kapatacağını duyurdu. Sosyal medyada gündem olan e-Bay GittiGidiyor Türkiye’den ne zaman çekiliyor? Sorusunun yanıtı haberimizde.

GİTTİGİDİYOR KAPANDI MI, SON TARİH NE ZAMAN?

ABD merkezli küresel e-ticaret devi e-Bay, kapatarak Türkiye faaliyetine son veriyor.

Şirket GittiGidiyor’un kapatılmasının ikinci çeyrek veya mali yıl bilançosuna somut etki yaratmasını beklemiyor. GittiGidiyor birinci çeyrek sonu itibarıyla eBay’e yaklaşık 4 milyon aktif alıcı kazandırdı.

Satıcılar GittiGidiyor platformuna Bugünden itibaren yeni ilanlar veremeyecek, 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. Hesaplar 5 eylül 2022'ye kadar açık kalacak.

2011 yılında Gittigidiyor'un yüzde 93'ünü alan eBay, 2016 yılında da hisselerin tamamını almıştı.

E-BAY GİTTİGİDİYOR TÜRKİYE’DEN NE ZAMAN ÇEKİLİYOR?

E-Ticaret dünyasında bir dönem kapanıyor. eBay, GittiGidiyor'u kapatarak Türkiye'den çekiliyor.

eBay'den yapılan açıklamada, "Düzenli olarak küresel faaliyetlerini gözden geçiren eBay, piyasada devam eden rekabetçi dinamikleri göz önüne alarak bu zor ancak stratejik kararı almıştır" denildi.

Açıklamaya göre bugünden itibaren satıcıların yeni ürün ilanı vermesine izin verilmeyecek. 18 Temmuz'dan itibaren ise satın alım işlemlerine son verilecek. Kullanıcılar 5 Eylül'e kadar hesaplarına erişebilecek.

Açıklamada GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in ikinci çeyrek ya da yıl sonu bilançosuna önemli bir etki yapmasının beklenmediği ifade edildi.

Gittigidiyor 2001 yılında açılmıştı.

Editör: TE Bilisim