İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Canan Kaftancıoğlu'na sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", " Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası, Yargıtay tarafından onanmıştı. Onama sonrasında adli sicil kaydının sisteme işlenmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Siyasi Partiler Kanunu" gereğince Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğini düşürdü. 

Yaşanan gelişme sonrası gazeteci Zafer Şahin kulislerde konuya ilişkin neler yaşandığına dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Şahin yazısında siyasi parti üyeliği düşürülen Kaftancıoğlu’nun yerine getirilecek muhtemel ismi yazdı. Milliyet yazarı “Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek isim” yazısında şu ifadelere yer verdi:

CHP lideri Kılıçdaroğlu enteresan bir siyasetçi.

Bir taraftan hakkında siyaset yasağı kararı verilen ve parti üyeliği düşürülen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “Görevinin başında” diyor. Diğer taraftan harıl harıl İstanbul’a yeni bir il başkanı arıyor!

E siyasetçiler böyledir… Ne söylediklerine değil, neyi ima ettiklerine bakmak lazım. Kemal Bey aynı konuşmada “Biz Canan Hanım’ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazdık” da diyor. Daha ne desin? “Bana yeni bir il başkanı lazım. Sen de bir zahmet çekil artık Canan” mesajını böyle veriyor CHP lideri.

Şu sıralar Instagram’da Avrupa’dan resim paylaşarak kendisini unutturmamaya çalışan Kaftancıoğlu da devam edemeyeceğinin farkında. Yerine il yönetiminden bir arkadaşını getirmek istedi ama genel merkezi ikna edemedi. CHP’deki il başkanlığı yarışı da bu gelişmeden sonra hızlandı. Bazı milletvekilleri de dâhil çok sayıda isim İstanbul İl Başkanlığı için nabız yokluyor. Gürsel Tekin, Berhan Şimşek, Çetin Soysal, Cemal Canbolat kulislerde konuşulan isimlerden bazıları.

                                                             ( Bihlun Tamaylıgil)

Kaftancıoğlu 2017 sonunda “Bana sokakta direnecek bir il başkanı lazım” diyen Kemal Bey’in desteğiyle seçilmişti. CHP lideri şimdilerde ise ittifak ortaklarının da itiraz etmeyeceği, toparlayıcı, dengeyi sağlayacak bir isim arıyor. Kulislerde Kemal Bey’in kafasındaki ismin eski genel sekreterlerden Bihlun Tamaylıgil olduğu konuşuluyor. Yani CHP İstanbul’u yine bir kadın siyasetçiye emanet edebilir.

CHP’de son durum böyle.

Editör: TE Bilisim