"Gönül Dağı", "Zahidem" ve "Yolcu" gibi unutulmaz eserlerle gönüllere taht kuran Türk Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı yakın zamanda beyazperde de izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. Prof. Dr. Erol Parlak'ın "Garip Bülbül Neşet Ertaş" adlı kitabıyla aynı ismi taşıyacak olan yapım için sanatçının ailesi ve yapımcılar arasında uzun bir mahkeme süreci yaşanmıştı. Parlak'ın "Garip Bülbül Neşet Ertaş" kitabının babalarının isteği dışında yazıldığını iddia eden aile, filmin çekimlerinin durdurulmasını istemişti. Soluğu mahkemede alan ailenin talebi mahkeme tarafından reddedilerek "Sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklama yapılamaz" ifadelerine yer verilmişti.


Bu kararla beraber Dijital Sanatlar Yapımevi filmin çekim tarihini 27 Haziran olarak belirledi. Senaryosunu Fulya Özcan ve Mert Dikmen'in kaleme aldığı yapım; İstanbul, Ankara, Kırşehir ve Almanya gibi farklı yerlerde çekilecek.

Abdal kültürünün en değerli temsilcilerinden biri olarak hafızalara kazınan Neşet Ertaş'ın hayatına saygı duruşu niteliği taşıyan, okuma provalarıyla birlikte ön hazırlıkları tamamlanan filmde Ertaş'ın hayatını Ramazan Bağgül, gençlik dönemlerini ise Bektaş Dolu oynayacak. Usta sanatçının çocukluk dönemlerini ise Onur Efe Şahin'in oynayacağı biliniyor.

Öte yandan usta sanatçının annesini ise sevilen sanatçı Zara oynayacak. Melisa Aslı Pamuk, Yüsra Geyik, Toygan Avanoğlu, Serkan Köksal, Selin Genç, Rüzgar Aksoy, Ayça Damgacı, Bahtiyar Engin, Caner Kurtaran, Yiğit Mahzuni, Celal Öztürk, Gözde Kansu, Renan Bilek, Cemal Toktaş, Atay Yıldız, Cansu Fırıncı, Kemal Başar, Mehmet Esen, Ali Tutal, Erhan Uslu, İmren Çapanoğlu, Ersin Faikzade, Cenk Gürpınar, Hasan Ali Mete, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Doğan Tokel, Asaf Doğan ve Ayhan Pekbilgin gibi yıldız isimleri kadrosunda bir araya yapımın en büyük sürprizi ise Timuçin Esen olacak.

Daha önce "Müslüm" filminde Müslüm Gürses olarak izleyenlerin karşısına çıkan ünlü oyuncu Timuçin Esen, Garip Bülbül Neşet Ertaş filminde de yine Müslüm Gürses rolünde olacak.

Editör: TE Bilisim