Geleneksel hale gelen ve bu sene 20’incisi gerçekleştirilen sünnet şölenine Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Kadın kolları Başkanı Gülten Altan, Genç MİAD Başkanı Murat Güler, MİAD yönetim kurulu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞAHİN: KATEDİLEN MESAFEDE, MALATYALILARIN KATKISIÇOK BÜYÜK

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen sünnet töreninde konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, böylesi güzel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Türkiye'nin devlet koruması altındaki çocuklara bakma anlamında 2007'den sonra devasa bir dönüşüm geçirdiğini belirten Şahin, geçmişte öğrenci yurdu mantığıyla çocuklara bakıldığını, şimdi ise sevgi evleri yönteminin olduğunu söyledi. Çocukların sadece fiziksel değil mental gelişmeleri konusunda da geçmişle kıyaslanmayacak şekilde mesafe aldıklarını ifade eden Şahin, "Bu, çok başarılı hizmetin Malatya'dan doğduğunu öğrenmek beni gerçekten çok mutlu etti, gururlandırdı. Bunun Malatyalı iş adamlarının el atmasıyla olması daha da anlamlı olmuş. Gerçekten çok kıymetli bir kamu yönetimi dönüşümüne aslında Malatyalılar önayak olmuş. Yaptıkları bu hayır daha sonra büyük bir kartopuna dönüşerek Türkiye'nin her yerine yayıldı ve bu hayırların hepsinden de Malatyalılar paylarını alıyorlar” dedi.

AKDAŞ: ÜLKEMİZE ÖRNEK HİZMETLER SUNMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Sünnet şöleninde konuşan Malatyalı İş İnsanları Derneği ( MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş da "Biz İstanbul'daki Malatyalı işadamları, olarak her zaman memleketimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Malatyalı işadamlarının Türkiye'ye örnek olmalarından dolayı hakikaten nereye bakarsanız bakın bir eserleri olduğunu da görüyoruz. 2008’den bu yana hayata geçirdiğimiz MİAD sevgi evleri projemizde  16 adet villada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sevgi çocuklarımızın mutluluğunu paylaşmak için bir araya gelmekten de gurur duyuyoruz. Devletimize emanet edilen çocuklarımızın mutlulukları bizlerin mutluluğudur” dedi.

ÇALIK: MİAD’IN SOSYAL HASSASİYETİ, BU PROJEYİ ORTAYA ÇIKARDI

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada "Sevgi Evleri'nden önce Malatya'nın çocuk esirgeme kurumu hem Türkiye'ye hem de Dünya'ya çok kötü bir fotoğraf vermişti. O fotoğraflar Malatya'nın ve Türkiye'nin hafızasından çıkarılmalıydı. Bunun için her dönem sadece Türkiye'yi ve Malatya'yı ekonomisi ile değil sosyal hassasiyetleri ile de çok yakından takip eden MİAD'ın çok değerli üyeleri, Malatya'ya bir kez daha sahip çıktı ve 2008 yılında bu projeyi hayata geçirdi. Şimdi burada yapılan bu şölen ile çocuklarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ

Konuşmaların ardından çocuklar Karagöz -Hacivat gösterisi, palyaço ve müzik eşliğinde ile keyifli dakikalar geçirdi. Aynı zamanda çocuklar pamuk şeker, patlamış mısır, dondurmalarını tadarken doyasıya eğlendiği sünnet töreninde sünnet olan 9 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim