TERÖR örgütü PKK’nın sivillere yönelik hain saldırılarının yaralı kanamaya devam ediyor. Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp; para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi. 5 kişiyi evlerdeki ateşe atan teröristler, akşam namazından çıkan 28 erkeği de köy meydanında topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Katliamda yaşanan acının ilk günkü gibi taze olduğu köyde, 29 yıl öncesi hafızalardan silinmiyor.

“ADALET TECELLİ ETSİN”

Katliamdan yaralı kurtulan Başbağlar köyü muhtarı Ali Akarpınar, 80 ile 100 kişilik terörist grup tarafından 29 yıl önce baskına uğradıklarını söyledi. Yaşanan acı olayın izlerini yıllar geçse de hafızalarından silemediklerini ifade eden Akarpınar, “O gece, 5 kişiyi evlerinde diri diri yakarak toplam 33 kişiyi şehit ettiler. Katliam sırasında ben ve iki köylü vatandaşımız öldü sanılarak yaralı olarak kurtulduk.” diye konuştu. Akarpınar, “Biz ne intikam peşindeyiz ne de başka bir şey. Tek bir amacımız var, adalet tecelli etsin.” dedi.

“OYUNA GELMEDİK”

Katliama 12 yaşındayken şahit olan ve olaydan yara almadan kurtulan Mehmet Kaya da saldırıda dedesinin, dayısının ve eniştesinin şehit edildiğini anlattı. “Katliamdaki maksat, Kürt- Türk, Alevi-Sünni ayrımı gerçekleştirerek bu vatanı bölmekti.” Ifadelerini kullanan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu oyuna gelmedik. Başbağlar’ı unutmadık, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim