Kurban faaliyetlerini bu yıl ‘‘Kurban Yeryüzüne Armağan’’ çağrısıyla dünyanın dört bir tarafında gerçekleştiren Sadakataşı, bağışçılarından vekaletlerini almış olduğu 19.235 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi.  

Sadakataşı ekipleri, hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarını Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzakdoğu, Endülüs ve Balkanlar’da yaparak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

Savaş ve Kriz bölgelerine öncelik

Kurban organizasyonunda mülteci kampları, savaş, doğal afet ve yoksul bölgeler ile yaşlılar, kimsesizler, yetimhaneler ve okullara öncelik verildi. Bu kapsamda Suriye, Filistin, Yemen, Bangladeş ve Afrika ön planda tutuldu. 

Türkiye’de 20 bin kişiye ulaşıldı 

Yurtiçi kurban çalışmalarını 20 ilde gerçekleştiren Sadakataşı, 500 hissenin kesimini yaptı. Kurban ekipleri tarafından önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 20 bin kişiye kurban eti ulaştıran dernek ailelerin bayram sevinçlerine ortak oldu. 

Çocuklar unutulmadı 

Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden Sadakataşı kurban ekipleri, gönüllüler ve partner kuruluşlar tarafından faaliyet yapılan 35 ülkede, 4700 çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye etti. 

Nerelere ulaşıldı 

Sadakataşı tarafından ‘‘Kurban Yeryüzüne Armağan’’ çağrısıyla başlatılan kurban organizasyonu bu yıl Türkiye ile birlikte 35 ülkede gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilisim