Daha Önce Masumiyet, Leyla ile Mecnun, Sefirin Kızı dizilerinde de rol alan genç oyuncu Deniz Işın, pazartesi akşamları ekrana gelen Sevmek Zamanı dizisinde de Firuze karakterini canlandırmaktadır. Deniz Işın'ın biyografisi merak ediliyor. Peki, Sevmek Zamanı Firuze (Deniz Işın) kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Detaylar yazımızda...

Sevmek Zamanı Firuze (Deniz Işın) kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Deniz Işın 28 Mayıs 1992 günü İzmir'de dünyaya geldi.

Işın, Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Ardından Ege Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde yüksek lisansını tamamladı. Sahnetozu Tiyatrosu’nda 2 sene İzmir’de eğitim aldı. Daha sonra İstanbul'a taşınan Deniz Işın, bir sene de İstanbul’da eğitim aldı. 2017 yılında ‘Lysistrata’ oyununda Lysistrata karakterine, 2018’de ‘You Can’t Take It With You’ oyununda Alice karakterinde rol aldı.

Birçok reklamda da yer alan Deniz Işın, 2019'da 'Merve Mutlu' karakteri ile Her Yerde Sen dizisinde rol aldı. Aynı yıl Beren Saat'in başrolünü canlandırdığı Atiye dizisinde yardımcı oyuncu olarak yer aldı.

Deniz Işın, 2020 senesinde İyi Günde Kötü Günbde dizisinde 'Seda' karakterine hayat verdi ve yine aynı sene 'Eee Sonra' dizisinde 'Deniz' olarak izleyici karşısına çıktı. 2020'de yayınlanan ve başrolünde Neslihan Atagül'ün yer aldığı Sefirin Kızı dizisinde d eoynayan Deniz Işın, Dr. Sahra Yalçın olarak karşımıza çıktı.

Daha yakın bir zamana 2021 yılına geldiğimizde Deniz Işın, Masumiyet dizisinde 'İrem Orhun' karakterini canlandırdı. Yine 2021 yılında yıllar önce yayınlanan ve yeni bölümleri ile tekrar yayın hayatına başlayan popüler dizi Leyla ile Mecnun'da yeni 'Leyla' olarak oynamaya başladı. Deniz Işın'ın bu dizi ile yıldızı parladı ve geniş kitlelerce tanındı.

2022'ye gelindiğinde BLu Tv'de yayınlanan Bizden Olur Mu? dizisinde 'Deniz' karakterine hayat veren Deniz Işın, şimdi başrolünü İlhan Şen ile paylaşacağı Sevmek Zamanı dizisinde 'Firuze' olarak karşımıza çıkacak. Deniz Işın ayrıca iki sinema filminde oynadı: İkisi de 2022 yapımı olan Anka ve Aşk Çağırırsan Gelir. Işın, 2020 yılında Murat Boz'un 'Gece' klibinde de oynadı.

Deniz Işın boyu, kilosu ve burcu

Güzel oyuncu, 169 m boyunda, 54 kg ağırlığında ve İkizler Burcu'dur.

Editör: TE Bilisim