Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK faizlerin silinmesine yönelik gelişmeler yakından takip edilmesi üzerine KYK borç sildirme kimleri kapsıyor 2022? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Son dönemlerin rövanşta olan konusu KYK borçların faizleri için çalışmalar başladı. KYK borç sildirme kimleri kapsıyor 2022? KYK faiz borç affından kimler faydalanacak? İşte detaylar...

KYK BORÇ SİLDİRME KİMLERİ KAPSIYOR 2022?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada milyonlarca gencin merakla beklediği KYK borcu düzenlemesine ilişkin detayları paylaştı.

Sadece ana paranın ödeneceğini vurgulayan Erdoğan, "Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar." şeklinde konuştu.

KYK FAİZ BORÇ AFFINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi düzenlemesine ilişkin alınan kararları açıkladı. Düzenlemeye göre, kredi geri ödemeleri sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılacak. Krediye işlenen enflasyon farkı ve faizler silinecek. Halen borçlu durumda olan ve krediye başvuracak olan öğrenci ya da mezunlar yeni düzenlemeden yararlanabilecek.

Faiz affının kimleri kapsadığı ise önümüzde ki saatlerde ilgili bakanlık üzerinden açıklanması bekleniyor. Konu hakkında detaylı bilgilere saatler sonra haberimizden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim