Lübnan'da 2 yıl önce patlamanın meydana geldiği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Beyrut Limanı'nda bulunan tahıl silosunun enkazından geçtiğimiz günlerde yangın çıkmıştı. Buğday silosunun bir kısmının patlamanın yıl dönümüne sadece birkaç gün kala yıkıldığı açıklandı. Siloların yıkıldığına dair görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Beyrut Limanı’nın enkazında çıkan yangın paniğe neden olmuştu.  Yangının başlamasıyla tahıl silolarının yıkılma ihtimali olduğu açıklanmıştı. Silolarda bulunan tahılın ayın başından bu yana yandığı bilgileri paylaşılmıştı. Tahıl siloları siyah dumanların yükseldiği görüntülerle geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme gelmişti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda yangın çıkmış, daha sonra büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada en az 210 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 500 kişi de yaralanmıştı. Patlama sonucu başkent Beyrut’ta çok sayıda bölgede büyük hasar meydana gelmişti.

Editör: TE Bilisim