Kovid-19, sadece Türkiyeyi değil tüm dünya ülkerini etkisi altına aldı.

Dünya genelinde 589 milyonu aşkın kişiye bulaşarak yaklaşık 6.5 milyon insanın ölümüne neden olan Kovid-19 virüsünün ilk vakasını yaklaşık 2 senenin ardından resmi olarak doğrulayan Kuzey Kore'den yeni salgın açıklaması geldi.

SALGIN KONTROL ALTINDA 

Devlet Kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), geçen hafta boyunca yeni Kovid-19 vakası doğrulanmadığını belirterek, salgının kesin olarak kontrol altına alındığını duyurdu.

"SALGINLA MÜCADELE DURUMU KESİN BİR İSTİKRAR AŞAMASINA GİRMİŞTİR''  

 Yayınlanan haberde ise şu ifadelere yer verildi:

"Geçen hafta boyunca yeni ateş vakalarının bildirilmemesi ve ülke genelinde tedavi gören tüm hastaların iyileşmesi nedeniyle, salgınla mücadele durumu kesin bir istikrar aşamasına girmiştir.

Tüm sektörler ve birimler, devletin salgınla mücadele politikasının ve önlemlerinin uygulanmasında mükemmelliği sağlamak için çabalarını iki katına çıkarmakta ve Kore tarzı salgınla mücadele sistemini daha da geliştirmek için çalışmalarını bütünsel olarak sürdürmektedir."

VAKA SAYIIS AÇIKLAMASI

Kuzey Kore Salgın Önleme Merkezi'nden dün yapılan açıklamada, salgın başından bu yana kayda geçen toplam vaka sayısının 4 milyon 772 bin 813 olduğu açıklanmış, toplam hasta sayısının yüzde 99.98'ine tekabül eden 4 milyon 772 bin 739 kişinin tamamen iyileştiği belirtilmişti. Ölü sayısına dair güncel bir bilgi ise paylaşılmamıştı.

İlk vaka geçtiğimiz 12 Mayıs'ta açıklanmıştı
Kovid-19 salgının başından bu yana ülkedeki hiçbir enfeksiyonu resmi ağızdan doğrulamayan Kuzey Kore, ilk vakanın geçtiğimiz 12 Mayıs'ta Pyongyang'da kayda geçtiğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim