dirilispostasi.com dış haberler servisi

Filistin topaklarını işgal eden İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik hava saldırısı başlattı. İsrail yayım kurumunun aktardığı bilgiye göre, işgalci İsrail, Gazze’de birçok noktayı bombaladı.

İsrail Ordusu Sözcüsünün saldırılara yönelik yaptığı açıklama, iç bölgelerde özel durum ilan edildiğini duyurdu. Ordu ayrıca gerçekleştirilen saldırılara Fecr-i Sadık olarak isimlendirdi.

İsrail medyası, saldırıların İslami Cihat Hareketi’ne ait noktalara yönelik gerçekleştirildiğini aktardı.

El-Cezire muhabirinin aktardığına göre, Gazze Şeridi’nde bulunan Filistin Kulesi binasındaki bir daire işgalci ordunun saldırınsa hasar aldı.

Öte yandan İsrail medyasında yer alan haberlere göre işgalci Tel Aviv rejimi, saldırısı bölgesinde yaşayan Yahudilere sığınaklara yakın yerlerde kalmaları çağrısında bulundu.

Terör saldırısında yaralananlara dair Filistin sağlık kaynakları, çeşitli noktalarda yaralanan Filistinlilerin hastanelere sevk edildiğini belirterek ölü ve yaralılara hakkında detay vermedi.

"KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ"

İslami Cihat Hareketi’nden ise açıklama gecikmedi. Yapılan açıklamada “Düşman, halkımızı hedef alan bir savaş başlattı. Kendimizi ve halkımızı savunmak bizim görevimizdir.” ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK İSİM ÖLDÜ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ve 3 kişinin daha öldürüldüğü, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin öldürüldüğünü söyledi.

4 ÖLÜ 19 YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 19 kişinin yaralandığını belirtti.

Yediot Ahronot gazetesine konuşan İsrailli bir ordu yetkilisi, Gazze Şeridi'ne saldırıda İslami Cihad üyesi 15 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

Editör: TE Bilisim