Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, “Halk TV, Tele 1, KRT, CHP'den ve İYİ Parti'den her ay düzenli maaş alıyor. Miktarlarını bile söylerim.” iddialarını canlı yayında kabul etti.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ, muhalefet partilerinden ‘hizmet satış anlaşmaları’ adı altında para aldıklarını itiraf etti.

CHP MİTİNGLERİNİN YAYINLAMA KARŞILIĞINDA BEDEL ALIYORUZ’

Yanardağ, “Biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların arasında siyasi partiler de var. Demokratik siyasetin içinde yer alan muhalif partiler bunlar. İktidar partilerini reddediyoruz. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile de zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Ne yapıyoruz onların mitingini canlı yayınladığımız zaman bunun karşılığında bedel alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘FARUTALI VE RESMİ KAYITLARI VAR’

Yanardağ sözlerini, “Bunlar da faturalı ve resmi kayıtlar içinde maliyenin denetimi içinde ve Sayıştay’ın denetlediği işler.” ifadeleriyle tamamladı.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de yaptığı konuşmada "Halk TV, Tele 1, KRT, CHP'den ve İYİ Parti'den her ay düzenli maaş alıyor. Miktarlarını bile söylerim." açıklamasında bulunmuştu.

Daha sonra bir açıklama daha yaparak Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a yüklenen İnce şu ifadeleri kullanmıştı:

“Merdan Yanardağ denilen bir zat var. Bu zat kendine 'gazeteci' diyor. Bugün bir Tweet atmış demiş ki 'Muharrem İnce'yi bu sistem buruşturup attı.' Yenilen bir adam bir miktar buruşur, doğru.

Bakın bu 200 lira. Bu 2018'deki İnce, buruşturun yine İnce. Değerine bakıyorum yine 200 lira. Hafif bir ütüyle düzelir. Buruştuk diyelim milletimiz bizi ütüler yine düzeliriz. Yanardağ sen mangırsın mangır, ütü de tutmazsın.

Ben şerefimin üzerine yemin ederim ki her ay CHP ve İYİ Parti'den para alıyorsun. Sende şeref varsa, yemin et bakalım almadığına ya da alıyorsan kaç para alıyorsun onu açıkla! Uyanık!”

Editör: TE Bilisim