Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercih işlemleri başlamıştı. Lise 2. nakil tercih sonuçları, 8 Ağustos'ta açıklandı ve tüm gözler lise kayıt tarihlerine çevrildi. Peki, Lise kayıtlarında son gün ne zaman? 2022 lise kayıtları ne zaman bitecek? İşte konuyla ilgili merak edilenler haberimizde.

LİSE KAYITLARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2'nci lise nakil sonuçlarında da herhangi bir liseye kayıt olamayan öğrenciler için şu ifadeleri kullandı:

''Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar."

Lise kayıtları içinse henüz yeni bir açıklama gelmedi. Gelişmeleri haberimizde paylaşıyor olacağız.

2022 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Buna göre, lise kayıtları otomatik olarak yapılacak olup ğrencilerin lise kayıtları için evrak listelerini hazırlaması yeterli olacaktır. Konuya ilişkin MEB tarafından yeni bir açıklama geldiği takdirde haberimiz güncellenecektir.

Editör: TE Bilisim