2022 YKS üniversite sınavları ardından yurt ve burs başvuru tarihleri merak ediliyor. Peki, KYK burs ödemesi ne zaman başlıyor 2022? KYK burs/kredi ödemesi hangi tarihte başlayacak? İşte merak edilenler...

KYK BURS ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs/kredi ve yurt başvuru tarihleri resmi anlamda henüz belli olmadı. KYK yurt başvuruları 2021 senesinde 12 Eylül gününe dek bitirildi. KYK burs ve kredi başvuruları ise 5 Kasım'da başlamış ve 11 Kasım Perşembe günü saat 00.00'da erişime kapatılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 2023 GSB yurt başvurularının başladığını canlı yayında yaptığı açıklama ile duyurdu. YKS üniversite kayıt işlemleri ve ek tercih işlemlerinin bitmesinden sonra GSB KYK yurt başvuru sonuçları belli olacak.

KYK BURS/KREDİ ÖDEMESİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl öğrenciler, burs ve kredi adına başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59'a kadar e-Devlet kapısından gerçekleştirdiler. Öncesinde başvuru işlemini yapanlar ve başvurusunda değişiklikte bulunmayı arzulayan öğrenciler de son güne kadar bilgilerini istedikleri gibi güncellediler.

Editör: TE Bilisim