Maddi durumu elverişsiz olan aileler, doldurdukları kırtasiye yardımı formu ile yapılan yardımdan yararlanabilecek. Maddi durumu iyi olmasına rağmen sahte bilgi veya belge ile kırtasiye yardımı başvurusunda bulunanlar hakkında cezai yaptırım uygulanacak. Veliler, gelir belgesi, ikametgah adresi, kira sözleşmesi, İŞKUR kayıt belgesi veya muhtarlıktan alınan belge ile kırtasiye yardımı başvurusunda bulunabilir. Yapılacak değerlendirme işlemlerinin ardından kırtasiye yardımı almaya hak kazananlara 1.300 TL ödeme yapılacak.

Kırtasiye yardımı nedir?

Kırtasiye yardımı, her sene bir kereye mahsus olarak ihtiyaç sahibi aileler için yapılmaktadır. Kırtasiye yardımları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında kırtasiye yardım ücreti 1.300 TL olarak belirlenmiştir.

2022 Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Maddi olarak ihtiyaç sahibi olan ailelerin kırtasiye yardımından faydalanmaları için iki ayrı başvuru seçeneği bulunmaktadır. Dileyen veliler, kaymakamlıklara bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek kırtasiye yardımı talebinde bulunabilirler. Burada ailelerden bazı belgeler talep edilerek başvuru formunun doldurulması istenir.

Kırtasiye yardımından faydalanmak için ikinci seçenek ise internet üzerinden yapılan başvurulardır. Maddi durumu elverişsiz olan aileler e-Devlet üzerinden sosyal yardım talebinde bulunarak kırtasiye yardımından yararlanabilirler. Buradan direkt olarak başvuru ekranına gidebilirsiniz.

Kırtasiye Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Kırtasiye yardımları maddi durumları yetersiz aileler için başlatılan bir çalışmadır. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi aileler kırtasiye yardımından yararlanabilmektedir. Maddi durumu yetersiz olan dar gelirli ailelerin çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için karşılıksız olarak ödenir. SGK kaydı olmayanlar kırtasiye yardımı başvurusu yapabilir. Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir.

Hangi Belgeler İstenir?

Kırtasiye yardımı talebinde bulunacak ailelerden veli ve öğrenci kimlik belgesi, okuldan alınacak öğrenci belgesi, gelir belgesi, ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği, kira sözleşmesi, İŞKUR Kayıt belgesi ve muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi istenecek.

Başvuru Yapacaklar Dikkat!

Maddi durumu kırtasiye yardımı için geçersiz olan ancak kendilerini yoksul ve işsiz göstererek yardımdan faydalanan ailelere cezai yaptırım uygulanmaktadır. Aldıkları kırtasiye ve diğer yardımlar faizleriyle birlikte geri ödenmektedir.

Editör: TE Bilisim