Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş dolayısıyla büyüyen enerji krizi derinleşiyor. Rus enerji şirketi Gazprom, Fransız enerji şirketi Engie'ye bugünden itibaren taraflar arasındaki bazı sözleşmelerin uygulanması konusunda yaşanan anlaşmazlıklar ve enerji arzı ile ilgili mevcut endişeler nedeniyle gaz akışını daha da azaltacağı konusunda bilgi verdi.

Fransız yetkililerden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Daha önce açıklandığı gibi Engie, müşterilerine ve kendi gereksinimlerine yönelik taahhütlerini yerine getirmek için gerekli miktarları zaten temin etmişti. Gazprom'un gaz akışındaki kesintilerinden kaynaklanabilecek doğrudan finansal ve fiziksel etkiyi önemli ölçüde azaltmak için çeşitli önlemler uygulamaya konmuştu" ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN UYARMIŞTI

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne dün yaptığı açıklamada, şirketlere enerji tasarrufu yapmaları çağrısında bulunmuştu.

BELÇİKA'DAN KORKUTAN DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI!

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten Pazar günü yaptığı açıklamada, “ Avrupa’da doğal gaz fiyatlarına bir sınırlandırılma getirilmezse önümüzdeki 5-10 kış korkunç geçecek” dedi.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyada meydana gelen enerji fiyatlarındaki artış hakkında Belçika’dan açıklama geldi. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamada, “Avrupa'da bir fiyat sınırı getirilmesine acilen ihtiyaç var. Enerji faturaları aile başına yılda 770 avro azaltabilir. Avrupa enerji piyasası başarısız oluyor ve acilen reforma ihtiyacı var. Bu artık pek çok aile ve şirket için kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Bakan Van der Straeten ayrıca açıklamasında, Doğal Gaz için AB çapında bir fiyat sınırı getirilmesi çağrısında bulunarak, “Avrupa’da doğal gaz fiyatlarına bir sınırlandırılma getirilmezse önümüzdeki 5-10 kış korkunç geçecek” ifadelerini kullandı.


KAYNAK: İHA

Editör: TE Bilisim