Okullar açılıyor. 18 milyonu aşkın öğrenci günler sonra eğitim öğretim görmek için okullarına gitmeye başlayacak. Okula gidecek öğrencilerin velilerinde ise bu sıralar okul servisleri gündemde. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere 2022 okul servis ücretleri mesafelere göre belirleniyor. 2022 okul servisi ücretleri belli oldu. Peki, Okul servis uzun/kısa mesafe ücret hesaplama nasıl yapılır? 2022 okul servis ücreti nereden, nasıl hesaplanır? İşte okul servis ücreti hesaplama ekranı...

OKUL SERVİS UZUN/KISA MESAFE ÜCRET HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Fiyat tarifeleri 24.08.2022 Tarih ve 2022/9-11.A Saylı UKOME Kararı'na göre yeniden düzenlenmiştir.

Gösterilen rota için Google maps hizmeti kullanılmaktadır. Bu rota ev ve okul arasında ulaşılabilir en yakın otobüs ve minibüs güzergâh uzunluğuna göre değişebilir.

Okul servisi ücretlerinde en kısa mesafe 660, en uzun mesafe ise 1585 lira oldu.

2022 OKUL SERVİS ÜCRETİ NEREDEN, NASIL HESAPLANIR?

Okul servis ücretleri hesaplaması Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinde bulanan Okul Servis Ücret Hesaplama linkine tıklanarak sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Öncelikle öğrencinin ikamet ettiği adres, okul ismi, okul tipi (Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) ve gidilecek gün sayısı gibi bilgiler sisteme girilir. ‘Rota Çiz’ butonuna basıldıktan sonra ev ile okul arasında araç ile gidilebilecek en kısa mesafe sistem tarafından hesaplanıp hattın uzunluğu, ödenmesi gereken aylık ve yıllık ücret gösterilir.

Uygulamaya Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü resmi internet sitesinde bulunan buton üzerinden ulaşılabilmektedir.

Açılan ekranın sol tarafında yer alan bölümde istenen bilgilerin doldurulması gerekmektedir.

OKUL SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim