Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim her geçen gün artarken farklı konulardaki ihtilaflar da görüş ayrılıklarına yeni bir boyut kazanıyor. Türkiye ilgili açıklamalarında sürekli Türkiye'yi hedef alan Miçotakis, yine hadsiz bir açıklamaya imza atarak Ege'deki göçmenler konusunda, "Yunanistan'ı göç konusunda insanlığa karşı suç işlemekle suçlamak tamamen saçmalıktan ibarettir." dedi. Türkiye'nin mültecileri bir silah olarak kullandığını iddia eden Miçotakis, Yunanistan'ın denizde tehlikede olan on binlerce insanı kurtardığını, yükümlülüğü olduğu üzere sınırlarını koruduğunu ve aynı zamanda temel insan haklarına saygı duyduğunu belirtti.

İFTİRAYI EKSİK ETMEDİ

Yunanistan başbakanı Kyriakos Miçotakis, skandal bir açıklamaya imza atarak Türkiye'nin, Yunanistan'ın göçmenleri ölüme terketmesi konusunda yaptığı açıklamaları saçmalık olarak gördüğünü belirtirken iftirayı da eksik etmedi. Miçotakis, Türkiye'nin göçmenleri silahlandırarak son 2 yıldır Yunanistan'ın ve Avrupa'nın üzerine saldığını ifade etti.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Türkiye ile ilgili hadsiz söylemlerle gündeme gelen Miçotakis, Türkiye'yi İsrail'e şikayet etti. New York'ta İsrail Başbakanı ile bir araya gelen Yunan Başbakan, Yair Lapid'e Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de istikrar ve güvenliği baltaladığını öne sürdü.

Editör: TE Bilisim