Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 2 saat 30 dakika sürdü.

Toplantıda, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya- Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi başlıklarının ele alınması bekleniyor.

BM'de dünya liderlerine hitap ederken Yunanistan'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyeleriyle son durumu değerlendirecek.

ESİR TAKASI VE MİR ÖDEME SİSTEMİ TOPLANTININ GÜNDEMİNDE  

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası süreci ile savaşı diplomasi ile sonlandırmaya yönelik çalışmaların ele alınacağı toplantıda, Rusya'nın 'Mir Ödeme Sistemi' de gündeme getirilecek.

Geçen cuma ekonomi kurmayları ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplantıda 'Mir Ödeme Sistemi' ve alternatifleri ile ilgili değerlendirme yapması bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI GÖRÜŞÜLECEK 

Kabinenin gündeminde enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadelede var. Konu başlığı altında alınacak tedbirler görüşülecek. Ayrıca, kamudaki 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması çalışmaları da ele alınan konular arasında olacak.

Dar gelirliye yönelik aile destek paketi için ilgili bakanlıkların çalışmalarının da değerlendirileceği toplantıda, EYT'deki son durumun da masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş Konuşması yapacak.

Editör: TE Bilisim