Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’ta “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede son gelişmeleri aktaran Akar, 27 Eylül'de sınırın 140 kilometre derinliğinde bulunan Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde 16 mağara, sığınak ve sözde komuta merkezinin vurulduğunu açıkladı.

"TERÖRİSTLERE TAVİZ VERLİMEYECEK"

Milli Savunma Bakanı Akar, terörle mücadeledeki son gelişmeleri anlatı. "Teröristlerin enselerindeyiz" diyen Akar, açıklamalarına şunları ekledi:

"Irak'ın,  Suriye'nin kuzeyinde teröre hiçbir taviz vermeksizin teröristlerin peşindeyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Biz Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın egemenlik haklarına, toprak bütünlüklerine saygılıyız. Bizim hedefimiz teröristler. Biz teröristlerin peşindeyiz. Durmak yok, teröristler nerede, hedefimiz orası. TSK 140 kilometre derinlikte Asos'ta 16 mağarayı imha etti. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. ' Türkiye'den çıktı, bırak' yok. Terörist nerdeyse hedefimiz orası." dedi.

" PKK KÜRT KARDEŞLERİMİZİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"

Kürt'ün ve Türk'ün tek yumruk olduğunun altını çizen Bakan Akar, "40 yıldan beri asil milletimizin başına bela olan terör belasından kurtaracağız. PKK Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. Türkler ve Kürtler kardeştir, biz biriz ve beraberiz. Tek yumruğuz tek gücüz. Bunun için sadece bugün değil geçmişte de fitne teşebbüsleri oldu. Bugüne kadar direndik, direnmeye devam edeceğiz. Bütün şehitliklerde Kürt, Arap, Türk yan yana yatıyor. Canımızı beraber ortaya koyduk. Fitneye fesata su taşımayalım." ifadelerinde bulundu.

"TAHIL KRİZİNİ CUMHURBAŞKANIMIZ ÇÖZDÜ"

Bakan Akar, Rusya-Ukrayna savaşın dünyada yarattığı tahıl krizine değindi. Krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkin rolünden bahseden Akar, "Tahıl krizini Sayın Cumhurbaşkanımız telefon diplomasisi ile çözdü. Kıymetimizi tüm dünya anladı, anlayacaklar." dedi.

YUNANİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

Milli Savunma Bakanı Akar, Şırnak'ta yaptığı konuşmada Yunanistan'ın son zamanlarda gerçekleştirdiği provokatif eylemlerden bahsetti. Akar, "Maalesef Yunanistan kötü komşu niteliğinde. İşleri bulandırmak için bunu yapıyorlar. Aklıselim sahibi Yunanlardan akademisyenler, amiraller bunu gördü. Yunanistan'ın bu davranışlardan vazgeçmesini, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunun çözülmesinden yanayız. İster buraya gelsinler ister biz Yunanistan'a gidelim. Bu sorunları çözelim. Türkiye kimse için tehdit değil, tehlike değil." ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim