Bugün 57 yaşında olan Susan Gervaise, İngiltere’de 4 yaşındayken bir gezgin aile tarafından kaçırıldı. Gezgin aile ile birlikte hayatı boyunca dünyayı gezen Gervaise, 53 yıl sonra gerçek ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Susan Gervaise, 1969'da yılında gezgin bir aile tarafından onu evlat edindikleri yalanı söylenerek Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya götürüldü. Bu arada kadının gerçek ailesi, kızlarını bir daha asla göremeyecekleri korkusuyla 50 yılı aşkın bir süre umutsuzca bekledi.

DÜNYAYI GEZDİ

Susan'ın kocası Avustralya'da Facebook'ta konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Gerçek aile ve akrabalarının bu paylaşımdan haberleri olması üzerine irtibata geçildi. Şimdi Susan altı kardeşinden dördüyle yeniden bir araya geldi. Avustralya'da yaşayan ve kendisinin dört torunu olan Susan şunları söyledi: “Çocukken altı kardeşimle birlikte eski bir papaz evinde yaşıyordum. Gezgin ailem, anneme beni Disney World'e götürüp götüremeyeceklerini sordular ve pasaportlarına eklenmem için onlara doğum belgemi verdi. Bunun yerine beni Kanada'ya, ardından Avustralya'ya ve ardından Yeni Zelanda'ya götürdüler. Bu onların bir planıydı” dedi.

HAYATIMA DEVAM ETTİM

Kendisini kaçıran aile Susan'a, biyolojik ailesinin onu evlatlıktan ret ettiğini ve evlatlık verdiklerini söyledi. Susan, "Seyahat eden toplulukla birlikte yaşadım ve şımarık bir hayat yaşadım. Annem ben 10 yaşındayken MS'den öldü, ama o zaman bile seyahat eden bir topluluğun merkezinde büyüdüğüm için çok sevildim. Büyürken hep mutlu oldum. Dünyayı dolaştım. Başıma gelenlerin büyüklüğü beni etkilemedi. Ben sadece hayatıma devam ettim" dedi.

PASAPORT İŞLEMİNDE FARK ETTİM

57 yaşındaki gezgin kocası Hamilton ile birlikte Fresh Start Mission yardım kuruluşunu yöneten Susan, pasaportuyla ilgili bir işlem yapması gerektiğinde gerçeği öğrendi ve evlat edinildiğine dair herhangi bir kanıt bulamadı. Suzan ve eşi bir terslik olduğunu fark etmesi üzerine harekete geçti. Biyolojik annesi sekiz yıl önce kızının güvende olduğunu bilmeden öldü.

Editör: TE Bilisim