Futbol dünyasının en prestijli ödülü olan Ballon d'Or, yine büyük bir heyecanla takip edildi. Ödül töreni adeta yıldızlar geçidine sahne olurken kimin kazanacağı da büyük ilgi çekti. Peki, Ballon d'Or 2022 (Altın Top’u) kim kazandı? Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülü kimin oldu? işte futbolseverler tarafından merak konusu olan detaylar haberimizde.

BALLON D'OR 2022 (ALTIN TOP’U) KİM KAZANDI?

Real Madrid'de forma giyen Cezayir asıllı Fransız millî futbolcu Karim Benzema 2022 Ballon d'Or'u kazanan isim oldu. Öte yandan Ballon d'Or'u alan en yaşlı futbolcu olarak ilke imza attı

AVRUPA YILIN FUTBOLCUSU ÖDÜLÜ KİMİN OLDU?

İlk kez 1956 yılında France Football tarafından düzenlenmeye başlayan Ballon d'Or, o zamandan bu yana her sene gerçekleştiriliyor. Bu sene ise Dünyada Yılın Futbolcusu Ödül töreni 17 Ekim 2022 Pazartesi günü yapıldı.

Ödül töreni, TSİ 21:30'da Theatre du Chatelet başladı ve Tivibu Spor 2 ve Tivibu Spor Youtube kanallarından canlı olarak aktarıldı.

Törende ilk olarak Gavi, yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy'nin ardından Socrates Ödülü de Sadio Mane'nin oldu. Gerd Müller Ödülü bu sene Robert Lewandowski'ye gitti. Yachine ödülü ise Thibaut Courtoıs'in oldu.

Yılın Kulübü Ödülü'nü Mancherster City kazandı.

Editör: TE Bilisim