Çeşitli programlara katılmak için Edirne'ye gelen Bakan Akar, gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Akar, “ Türkiye’de savunma sanayinde cin şişeden çıktı. İnşallah bundan sonra uçağımızı da tankımızı da yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. El ele vererek daha önce olan ciddi sıkıntılarımızın tamamını bitirdik. Topumuzu ve helikopterimizi yapıyoruz. Gemimizi tasarladık inşasını yapıyoruz, ihracatını yapıyoruz. SİHA’mızı, İHA’mızı, TİHA’mızı yaptık” ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ"

Türkiye’nin hiç kimseye muhtaç olmadığını belirten Bakan Akar, “Bugüne kadar biz parasını verdiğimiz zaman dahi alamıyorduk. Parasını verdiğimiz motorun bakımını yaptıramıyorduk. Şimdi çok şükür bunları ihraç eder hale geldik. Bir gemi topu var, bu meşhur bir gemi topu. Bunu dünyada 3-4 ülke yapabiliyor. Biz yaptık. Kimseye muhtaç olmayacağız." ifadelerinde bulundu.

"MEHMETÇİK TARİHİN EN YOĞUN GÜNLERİNİ YAŞIYOR."

Mehmetçiğin son zamanlarda Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşadığını ifade eden Bakan Akar, “Mehmetçik Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Bir tarafta hudutlarımızın güvenliği diğer taraftan terörle mücadele ve bu terörlerle mücadele yurtiçinde, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde devam etmekte. Bunun yanı sıra denizlerimizde Karadeniz, Ege, Akdeniz’de ve semalarımızda hava sahsında ülkemizin ve milletimizin hak, hukuku neyse sonuna kadar savunmak suretiyle ancak barışçıl yol ve yöntemleriyle önceleyerek diyalog diyoruz, barış diyoruz” diye konuştu.

"8 MİLYON TAHIL İSTANBUL'A GETİRİLDİ"

Tahıl sevkiyatı ile birlikte fiyatların düştüğünü söyleyen Bakan Akar, “Çok şükür Ukrayna limanlarında ki 25 milyon tondan fazla tahılı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine gitmesi mümkün oldu. Eğer bu mümkün olmasaydı ciddi şekilde zarar ziyan görecektik. Biz dahi görecektik. Şu ana kadar 8 milyon tondan fazla tahıl İstanbul' gönderildi. İstanbul’da bir koordinasyon merkezi kuruldu. Ruslar var, Ukraynalılar var, Birleşmiş Milletler var ve biz varız. Ukrayna ve Rusya arasından problem haline gelen rehine problemini yine Türkiye çözdü” dedi.

"YUNAN ADALARI SİLAHLANDIRILIYOR"

Türkiye’nin barışçıl yönteme baş vurmasına rağmen Yunanistan’da adaların silahlandırıldığını belirten Akar, "Bütün problemleri çözmek için buyurun gelin kimseye güvenmeyin. Türkiye ile Yunanistan arasındaki problemleri ikili görüşmeler ile çözelim bunu başkalarına havale etmeyin ve başkalarından medet ummayın. Adalar silahlandırılıyor bunu bütün kitaplar yazıyor, anlaşmalarda yazıyor. Lozan yazıyor, haz anlaşması yazıyor siz anlaşmalara rağmen bunu yapıyorsunuz ve bunlarında kabulünü bekliyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Biz bütün bunlara rağmen görüşelim, diyoruz. Bir şekilde barışçıl yöntemlerle yaşamanın yollarını bulmayı istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim