Haftanın ilk işlem gününde dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizindeki yükselişin etkisiyle birlikte altın fiyatları düşüş göstermişti. Haftaya 1657 dolardan başlayan ons altın 1644 dolara kadar gerilerken, 990 liradan açılan gram altın ise 980 liraya kadar gerilemişti.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 4 seviyelerini aşmasıyla birlikte yatırımcılar tasarruflarını tahvile kaydırırken, faizsiz bir varlık olan altın piyasasında çıkış hızlanmıştı. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kasım ayının ilk günlerinde gerçekleşecek olan toplantıda politika faizini 75 baz puan artırması bekleniyor. Fed’in agresif faiz artışlarına devam edeceğine yönelik beklentiler tahvil faizlerinin yükselmesinde önemli rol oynuyor.

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ KASIM AYINDA

Altın yatırımcılarının gözü kulağı kasım ayının ilk günlerine çevrildi. Fed’in vereceği karar piyasalarda fiyatlamaları belirleyecek. Fed eğer beklentiler dahilinde agresif faiz artışlarına devam ederse altın fiyatlarında baskı artabilir, Fed beklentilerden daha güvercin bir karar verirse ya da sonraki toplantılarda faiz artış hızını yavaşlatacağına yönelik bir mesaj verirse bu durumda altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler görülebilir.

ALTIN FİYATLARI HAFTA ORTASINDA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Haftanın ilk işlem gününde düşüş gösteren altın fiyatları salı günü yönünü yukarı çevirdi. Geçtiğimiz güne 1646 dolardan başlayan ons altın 1662 dolara kadar yükseldikten sonra 1653 dolardan kapandı. 985 liradan açılan gram altın ise 993 lirayı gördükten sonra 988 liradan kapandı.

Bugüne 1653 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş göstererek 1659 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1646 dolar, en yüksek ise 1660 dolar seviyeleri görüldü.

Güne 988 liradan başlayan gram altın ise şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre primli seyrederek 1000 liradan işlem görüyor.

Hafta başında 113’lü seviyelere çıkan dolar endeksinin bugün 110.759’a kadar gerilemesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkili oluyor. Doların küresel çapta zayıflaması altın fiyatlarına destek veriyor.

Editör: TE Bilisim