Kayseri’nin Hacılar ilçesinde 2019 yılında yaşanan 1 çocuğun hayatını kaybettiği 1 çocuğun ise yaralandığı köpek saldırıolayında tazminata hükmedildi.

Yaralı A.T. tarafından açılan davada mahkeme İlçe Belediyesi, İl Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğinin sorumluluğu olduğunu belirterek yaralı çocuk için belediyeleri ve valiliği tazminata mahkum etti.

YETKİLİLERE ÇAĞRI: TEDBİRİNİZİ ALIN!

Saldırıda yaralanan A.T’nin avukatı Vacit Kip davaya ilişkin vermiş olduğu beyanında şunları söyledi: 2019 yılında Hacılar ilçemizde maalesef çok üzücü bir hadise ile karşı karşıya kaldık. Olay esnasında lise talebesi M.Ö. kardeşimiz hayatını kaybederken müvekkilimiz A.T.’ de arkadaşını kurtarmaya çalışırken yaralanmıştı. Özellikle şunu ifade etmek isteriz ki sokakta köpek olmaz. Başıboş köpeklerin kaç insanımızın canına kastettiğini gün geçmiyor ki haberlerde görmeyelim. Tabii ki hayvanların yaşam haklarına saygılı olmalıyız ancak bunun çok daha ötesinde insan hayatını hiçe sayarak hayvan hakları korunmaz. Müvekkilimizin yaşamış olduğu bu acı olay neticesinde açmış olduğumuz tazminat davasında da belediye ve valiliklerin başıboş köpeklerin vermiş olduğu zararlardan sorumlu olduğunu bir kez daha teyit etmiş olduk. Bakınız kış ayları yaklaşıyor, Allah korusun bu tarz üzücü hadiselerin yeniden cereyan etmemesi için belediyeler ve diğer ilgili kurumlara şimdiden sesleniyoruz. Başıboş hayvanların barınaklara alınarak bakımının yapılması ve vatandaşlarımızın korunması sizlerin sorumluluğundadır. Temennimiz bir daha bu olayların yaşanmamasıdır.

NE OLMUŞTU?

4 Ocak 2019'da M.Ö. (14) ve A. T. (14) okuldan eve dönerken daha önce mahallelinin de defalarca şikayet ettiği  25 köpek tarafından saldırıya maruz kalmıştı. M.Ö. saldırı sonucu ağır yaralanırken A.T. elim hadise sonucu ağır yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim