Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG satışı için geri sayım. Elektrikli yerli otomobil TOGG'un satışı heyecanla beklenirken bugün fabrika seri üretime başlayacak. Fiyatı ise en merak edilen konular arasında. Peki, TOGG ilk satışı ne zaman yapılacak? Yerli otomobil ne zaman satışa çıkacak? İşte merak edilenler haberimizde.

TOGG İLK SATIŞI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk üretim araçlarda "tip onayı" alma süreci olduğunu ifade ederek, söz konusu onaylardan geçerse veya güncelleme gerekmezse araçların satılmaya başlanacağını söyledi.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Satış anlamında da hedefledikleri tarihin 2023'ün ilk çeyreği olduğunu kaydeden Varank, "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. Şu an deneme üretimleri gerçekleşiyor zaten. 29 Ekim'de de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı törenini yapmış olacağız. Şirketin açıkladığı takvime harfiyen uyularak bugünlere gelindi." dedi.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank TOGG’un fiyatının C Segment SUV bir araçla sınıfında rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacağını belirtmişti. C Segment İçten yanmalı ve daha düşük teknolojiye sahip araçlar şu an 800 bin TL ila 1 milyon lira civarı iken bu rakam elektrikli otomobillerde 1.5 milyon TL'den 3 milyon TL’ye kadar çıkıyor . TOGG için tahmin edilen 800 bin TL ila 1 milyon TL arası rakam ilan edildiği takdirde gayet cazip satış rakamı olacaktır.

2023 yılı mart ayında TOGG’un satışları başlayacak. TOGG Türkiye'de satışa sunulduktan sonra Avrupa'da 2024 yılının Eylül ayı içerisinde satışa sunulacak.

Editör: TE Bilisim