2023 YKS tarihi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi yayınlanmıştı. Açıklanan bu tarihte YKS'nin 17-18 Haziran'da yapılacağı bildirildi. Ancak sınavın seçimlere denk gelmesi üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Ömer Çelik, "Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz." dedi. Peki, 2023 ÖSYM sınav takvimi değişti mi? YKS, MSÜ, DGS sınav tarihleri değişecek mi? İşte detaylar.

2023 ÖSYM SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ Mİ?

MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YKS tarihi için "Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez." ifadelerini kullandı. Devamında;

"Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır." açıklamasında bulundu.

Dün yayınlanan 2023 ÖSYM Takvimi, ÖSYM'nin web sitesinden kaldırıldı. ÖSYM'den yeni açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

YKS, MSÜ, DGS SINAV TARİHLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün açıkladığı 2023 yılı sınav takvimini bir gün sonra geri çekti.

Nedeni ise, üniversite sınavı ile seçimin aynı tarihe denk gelme ihtimali. Takvimde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağı belirtilmişti.

Edinilen bilgiye göre; ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. Sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Üniversite sınavı tarihinin değişip değişmeyeceği, o çalışmanın ardından netleşecek.

Editör: TE Bilisim