Milli Savunma Bakanlığı, milli denizaltı Piri Reis’in deniz testlerinin başladığını duyurdu. 

Bakanlık Twitter hesabından yaptığı açıklamada testlerin 6 Aralık’ta başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada “Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Piri Reis’in 6 Aralık’ta deniz testleri başladı. PİRİREİS denizaltımıza icra edeceği harekâtlarda emniyetli seyirler ve başarılı görevler dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

REİS SINIFI DENİZALTI PROJESİ (TYPE-214 TN)

Uluslararası literatürde Type-214TN (Turkish Navy) olarak geçen denizaltılar ilk olarak Cerbe Sınıfı olarak adlandırılmışlardır. Revizyon sürecinden sonra bugünkü adı olan Reis Sınıfı olarak adlandırılmaya başlandı. Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip 6 adet Yeni Tip denizaltının azami yerli katkı ile Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilerek tedarik edilmesi amaçlanıyor.

YENİ TİP DENİZALTI PROJESİ

Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip 6 adet Yeni Tip Denizaltının azami yerli katkı ile Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilerek tedarik edilmesi amaçlanan proje ile denizaltı inşası, entegrasyonu ve sistemleri konusunda bilgi birikimi ve tecrübe oluşturulması planlandı.

REİS SINIFI DENİZALTI GENEL ÖZELLİKLER:

Uzunluk: 67,6 m (standart denizaltılardan yaklaşık 3 m daha uzun)

Tekne diş çapı: 6,3 m

Yükseklik: 13,1 m (periskoplar hariç)

Su altı (dalış durumda) deplasman: 2.013 ton

Hız (satıhta): 10+ knot

Hız (dalış durumda): 20+ knot

Mürettebat: 27

Editör: TE Bilisim