CHP İstanbul Milletvekili, TBMM kürsüsünde vakıf ve dernekleri hedef alan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında tecavüz iftirası atarak vakıfları zan altında bırakan Kaya, TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD, MGV ve başka birçok vakfın isminin bulunduğu bir kağıdı göstererek, "Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor" dedi.

6'lı masanın ortaklarından Saadet Partisi, Kaya'ya sert tepki gösterdi. 

"HADDİNİZİ BİLİN"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun "Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı bu ülkenin yüz akıdır. 50 yıllık geçmişinde tek bir leke bulunmayan Milli Görüşün temel taşıdır. Kimsenin ahlaksızca saldırısına müsaade etmeyiz. Haddinizi bilin... " dedi.

"ÖZÜR DİLEYENE DEK MÜFTERİSİN YILDIRIM KAYA"

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ise "Çocuk istismarı gibi ahlak ve insanlık dışı bir eylem isnadı ile Anadolu Gençlik Derneği'ni aynı cümle içerisinde kullanmak dahi en hafif tabiriyle acizliktir, hadsizliktir. Milletin kürsüsüne çıkıp tekzip ve Milli Görüş camiasından özür dileyene dek müfterisin Yıldırım Kaya..." ifadelerini kullandı.

"ALLAH BELANI VERSİN"

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise "Anadolu Gençlik derneğimizi tecavüzcü dernek olarak gösterip iftira atan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Allah senin belanı versin" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

"DERNEĞİMİZİ İTHAM ETMEK KİMSENİN HAKKI DA HADDİ DE DEĞİLDİR"

Bir diğer tepki de TBMM'den geldi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'dan da, CHP'li Yıldırım Kaya'ya "Ahlak dışı bir mesele üzerinden bütün dernek ve vakıfları itham etmek de ahlak dışıdır. Ülkemizde milyonlarca gencin milli ve manevi değerlerle yetişmesine vesile olmuş ve olan Anadolu Gençlik Derneğimizi itham etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim