Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün 3. toplantısını gerçekleştirdi. 4. toplantının ne zaman gerçekleşeceği merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın asgari ücret konusunun çözüme kavuşacağını duyurdu. Bunun ardından Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek? 2023 asgari ücret ocak ayında yatar mı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN VERİLECEK?

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret, şubat ayında hesaplara yatacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2022 asgari ücretin saat kaçta açıklanacağı hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Asgari ücrete yüzde 30 oranında ara artış yapıldı. Yeni asgari ücret Temmuz ayı itibarıyla net 5.500 TL oldu.

GELİR, DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

Asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Ayrıca bütün çalışanlarının maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmından da bu vergiler kaldırıldı. Böylece işçinin yanında işverenin de elini rahatlatan büyük bir gelişme yaşandı.

Türkiye'de çalışanların yüzde 38'ini asgari ücretliler oluşturuyor. Asgari ücret artışları tüm çalışanların gelirlerini dolaylı yoldan da etkiliyor.

Editör: TE Bilisim