İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, skandal ifadelerin yer aldığı iş ilanı yayınladı. Yayınlanan ilanda Türkiye ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a yer veren Reuters, Türk Lirası'nın darbeler aldığını ve bu konuda yazabilecek personeller aradığını duyurdu.

Yayınlanan ilanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırdığına dair cümlelere yer verilirken Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgede iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdüğü söylendi. Türkiye'nin içinde bulunduğu yüksek enflasyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan adına önümüzdeki seçimler için bir tehdit olduğu belirtilen ilanda derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek, güçlü yazma ve rapor etme becerilerine sahip kişilerin arandığı ifade edildi.

Yayınlanan skandal ilanda şu ifadelere yer verildi:

"Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü.

Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlarma becerilerine sahip birine ihtiyacımız var"

Editör: TE Bilisim