Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray 1-0 öndeyken mücadelenin 51. dakikasında Sivasspor, Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakaladı.

Ceza sahasında oluşan karambolde Galatasaray kalecisi Muslera, peş peşe kurtarışlar yapmasına rağmen son olarak Ulvestad'ın dokunuşunda top ağlarla buluştu.

Hakem VAR'a gitti

Golün ardından Galatasaraylı futbolcular, hakeme yoğun itirazda bulundu ve karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar, pozisyonu izlemek için VAR'a gitti.

Gol iptal edildi

VAR incelemesinin ardından golün sahibi Ulvestad'ın Nelsson'a faul yapıldığı gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Sivasspor'dan sert tepki

Golün iptal edilmesinin ardından Sivasspor tribünleri, Sivassporlu futbolcular ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay'la yardımcıları hakeme sert bir şekilde tepki gösterdi. Devamında ise Sivasspor yardımcı antrenörü Zafer Özgültekin, itirazları sebebiyle sarı kart gördü.

İşte o pozisyon:

Erman Toroğlu: Potansiyel rezalet yazıyorum

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, karşılaşmanın 51. dakikasında Sivasspor'un VAR kararı ile iptal edilen golünü yorumladı.

Toroğlu, "Hakemin el hareketlerine göre ya ofsayt ya da en direkt vuruş var. Faul göremiyorum. Savunma oyuncusu kendisini sahanın dışına atarak pozisyondan kurtaramaz ama hücum oyuncusu ofsayttan kurtulabilir. Hiçbir pozisyonda ofsayt yok. Ayrıca VAR'dan gelecek olan ofsayt çizgisi nerede? Ben oraya 'Potansiyel rezalet' yazıyorum." dedi.

Bünyamin Gezer: Olacak iş değil

Eski hakem ve TRT Spor yorumcusu Bünyamin Gezer, "Sivasspor'un iptal edilen golünde ne gördünüz? Olacak iş değil. Hani VAR sistemi bariz, açık ve skandal kararları önlemek için vardı? Biz nereye gidiyoruz? Bir de VAR hakemleri gidiyorlarmış TFF'ye. 'Bu kadro yeterli. Biz yaparız, ederiz. diyorlarmış. Niye? Aman fazla kişi olmasın. Kazanç bölünmesin. Ayıptır ya!" ifadelerini kullandı.

Fırat Aydınus: Oradan baktı, buradan baktı

Eski hakem ve TV 8,5 yorumcusu Fırat Aydınus, Sivasspor - Galatasaray maçında iptal edilen gol hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aydınus, "Son ana kadar ne vereceğini bilmeyen Erkan Özdamar gördük. Bu gibi pozisyonlarda hakeme tünele girdi denilir. Hakemlik yapmış kişiler vücut dilini gördüğü an direkt anlayabilir zaten. Erkan Özdamar'ın vücut dilinin yansıması direkt bu şekildeydi. VAR'da zaten uzun süre izledi. Oradan baktı, buradan baktı. Hala emin değil." dedi.

Eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcuları Deniz Çoban, Lale Orta ve Bülent Yıldırım; Sivasspor'un iptal edilen golünü yorumladı.

Deniz Çoban: Skandal hata VAR'a ait

Kararın yanlış olduğunu vurgulayan Deniz Çoban, "Sivasspor'un golünün iptali yanlış. Robin Yalçın'ın ayağının, Nelsson'un omzundan önde olduğu ispatlanmış olsa, çizgi çizilse tamam ama burada skandal bir hata var ve o hata, VAR'a ait. Özgüç Türkalp'in yaptığı hatalar... Diyecek bir şey bulamıyorum. Federasyon başkanı hakem konusunda çok titiz ama alınan kararları tekrar gözden geçirmekte fayda var." dedi.

Lale Orta: Yanlış karar

Lale Orta ise verilen kararın yanlış olduğunu söyleyerek "Yanlış karar. Ofsayt yok. Bir kararı değiştirmek için hakeminizi çağırıyorsunuz ve bir kanıt sunmanız gerekiyor. Biz bunu göremedik. Bir şeyi ofsayt şeklinde iptal ediyorsanız bunu kanıtlamak zorundasınız. Kanıtlayamıyorsanız neyi iptal ediyorsunuz? Baştan sonra takip ettim ve ofsaytın yanlış olduğu kanısına vardım. VAR hakeminin hatası kadar ona uyan orta hakem de hatalı" ifadelerini kullandı.

Bülent Yıldırım: Gol verilmeliydi

Golün verilmesi gerektiğini belirten Bülent Yıldırım ise "Yanlış karar. Gol verilmeliydi. Ulvestad'ın vuruşunda Video hakem kuvvetle muhtemel kalecinin nerede olduğuna dair değerlendirmeyi unuttu ya da yanlış yaptı. Burada faul ya da ofsayt söz konusu değil, bir ihtimal var. Robin Yalçın'ın sağ ayağı, Nelsson'un bedenine göre kale çizgisine daha yakın diye düşündü. Nelsson'un omzuna dirsek atsanız zaten kale direğine tutuyor. Orada ikinci oyuncu da var zaten. Özetle ortada bir ofsayt yok. Bu gol verilmeliydi. Baştan sona yanlış bir karar. Hakemin de bunu çözebildiğine inanmıyorum. Çözemediği için VAR hakemine güvendi ve bu kararı verdi, ilginç" şeklinde konuştu.

KIRMIZI KART BEKLEDİLER

Mücadelenin 44. dakikasında Sacha Boey, Ulvestad'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Sivasspor cephesinden Sacha Beoy'un sarı kart görmesine tepki gösterilirken bu pozisyonda Boey'un kırmızı kart görmesi gerektiği savunuldu.

Rıdvan Dilmen: Kırmızı kart olamaz

Pozisyonu yorumlayan TV 8,5 yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Sacha Boey'in pozisyonu kırmızı kart olmaz. Önce topa vuruyor ve vurduktan sonra o anda ayağını çekemezsin. Sarı kart doğru karar." ifadelerini kullandı.

Eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcuları Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Lale Orta; Sacha Boey'un Ulvestad'a yaptığı müdahalenin ardından verilen sarı kart kararını yorumları.

Bülent Yıldırım ile Lale Orta sarı kart kararının doğru olduğunu söylerken Deniz Çoban bu pozisyonda kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Sivasspor'dan olay paylaşım

Sivasspor, Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu maçın ardından karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar'ı hedef alan bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda yayıncı kuruluştan bir kesite yer verilirken "Yorumsuz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim