Çarşamba akşamları ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde dikkati çeken Olof'un tarihteki yeri, hayatı merak ediliyor. İzleyiciler Kuruluş Osman Olof ne zaman yaşadı, Olof hangi padişah zamanında yaşadı sorularına yanıt ararken bu konuda yapılan yoğun araştırmalarda Kuruluş Osman Olof kim, tarihte var mı? Kuruluş Osman Olof kimdir, ne zaman yaşadı? soruları dikkatleri çekiyor. Kuruluş Osman'da Olof karakterini Nihat Altınkaya canlandırıyor. Usta oyuncu Altınkaya'nın yaşam öyküsü de merak ediliyor. Peki, Kuruluş Osman Olof kim, tarihte var mı? Kuruluş Osman Olof kimdir, ne zaman yaşadı? Konuya dair kısaca bilgilendirmeyi yazımızda bulabilirsiniz...

Kuruluş Osman Olof kim, tarihte var mı? Kuruluş Osman kimdir, ne zaman yaşadı?

Pagan inancına sahip olan Olof, dış görünüşüyle de herkese korku salmaktadır. Konstantinopolis'te yaşayan iri yarı görünümlü ünlü bir komutandır. Olof adındaki karakterler genellikle esinlenme ve kurgu karakterleri olarak bilinse de tarihte ise bu isimle bir İsveç kralı bulunuyor. 

Olof Skötkonung (eski norsca : Óláfr skautkonungr) bazen İsveçli Olaf (c. 980 – 1022) olarak stilize edilir, İsveç Kralı , Muzaffer Eric'in ve İzlanda kaynaklarına göre Kibirli Sigrid'in oğludur. Babasının yerine c. 995. Hakkında önemli bilgiler bulunan ilk İsveç hükümdarı olduğu için kayıtlı tarihin eşiğinde duruyor.  Hem İsveçlileri hem de Geatları yönettiği bilinen ilk kral olarak kabul edilir. İsveç'te, kral Olov Skötkonung'un saltanatı (y. 995–1022), İskandinavya'da Hristiyanlığı en son benimseyen İsveçlilerin ilk Hristiyan kralı olduğu için Viking çağından Orta Çağ'a geçiş olarak kabul edilir. Bugün güneybatı ve orta İsveç'te kilisenin artan etkisi ile ilişkilidir. İskandinav inançları İsveç'in bazı bölgelerinde 12. yüzyıla kadar devam etti. Aniden İskandinavlar görece karanlıklarından çıktılar ve isimlerini gözü pek tüccar savaşçılar, korsanlar, yağmacılar ve yerleşimciler olarak yaptılar. Danimarkalı ve Norveçli Vikingler batı Avrupa yerleşimlerine baskın düzenlerken, İsveçli Vikinglerin çoğu doğuya Rusya üzerinden, Karadeniz ve Hazar Denizi'ne doğru yolculuk ederek Arap dünyasıyla kazançlı ticaret aradı. Novgorod ve Kiev'de kaleler kurdular ve Avrupa Rusya'sının çoğunu yönettiler. Yavaş yavaş Rusya'daki İsveçli yerleşimciler Slav nüfusu tarafından asimile edildi ve Viking döneminin sonunda İsveçliler eski izolasyonlarına geri döndüler. Şu anda İsveç'teki siyasi durum hakkında çok az şey biliniyor. Ülke, yaklaşık 994 yılına kadar hüküm süren Yngling hanedanının Muzaffer Svear kralı Erik altında gevşek bir şekilde birleşmiş gibi görünüyor. Oğlu Olof Skötkonung, Hristiyanlığı kabul eden ilk İsveç kralıydı, ancak onun yerine geçen iki oğlu, son krallarıydı. hat ve Yngling hanedanı 1060'ta onlarla birlikte öldü.

Nihat Altınkaya kimdir?

Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979'da Karabük’te doğmuştur. Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan Altınkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te almıştır. Karabük Demir Çelik Lisesinde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübünde iki sene profesyonel voleybol oynamıştır. On yedi yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bırakmış, Ayvalık'ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.Daha sonra İstanbul'a taşındığında buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi almış, Fenerbahçe Boks Kulübünde yer almıştır.Yolda yürürken keşfedilmiş ve önce modellik sonra oyunculuk yapmaya başlamıştır. İstanbul’da yaşamaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Editör: TE Bilisim