Yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesinin ilk şartlarından birisi, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğuydu. Bugün Google Türkiye hakkında önemli bir iddia gündeme geldi.

Rekabet Kurumu’nun uyarısı işe yaradı: Google, arama sonuçlarındaki reklamları kapatıyor!

Teknoloji ve Bilim

Habere Git

2005 yılından beri Türkiye’de ‘Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi’ aracılığıyla faaliyet gösteren Google’ın, sosyal medya yasası sonrasında sadece reklam hizmetleri ile sınırlı kalmayarak, Türkiye’de YouTube gibi bünyesindeki platformların tamamını kapsayan bir şirket açmaya karar verdiği iddia edilmişti.

Google Türkiye: Sosyal medya yasası ile ilgisi yok!

Sosyal medyada hızlı yayılan bu iddiaya karşı Google’dan resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada konunun 5651 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ve sosyal medya düzenlemesiyle alakasının olmadığı belirtildi. Resmi açıklama şu şekilde;

“2006 yılından beri İstanbul’da kurulu bulunan Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. (‘Google Reklamcılık’) olarak yurtdışında yerleşik Google şirketleri tarafından sağlanan hizmetlerin Türkiye’de tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız.

Bugün medyada yer alan ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da yapılan güncel değişiklikler sebebiyle Google’ın Türkiye’deki operasyonlarında değişikliğe gitmeye karar verdiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberler, Google’ın reklam hizmetlerinin sunumuyla ilgili olarak 2021 yılında yapmayı planladığı bazı yapısal değişikliklerin yanlış anlaşılarak yayılmasına dayanmaktadır.

Konunun 5651 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ve sosyal medya düzenlemeleriyle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Editör: TE Bilisim