Aknetrent, şiddetli akne ve cilt bozukluğu durumlarının tedavisinde kullanılan ve sadece reçete edilerek alınabilen bir ilaçtır. Retinoidler sınıfına ait olan ilaç, yumuşak kapsül formunda geliştirilmiştir.

Aknetrent Nasıl Kullanılır?

Oldukça yüksek etkiye sahip bu ilaca başlanmadan önce kesinlikle gebelik testi yapılmalıdır. Tedavi sürecinde de en azından ayda bir yapılan gebelik testinin negatif olması koşuluyla tedaviye devam edilebilmektedir. Kullanan kişiler, ilaca bir sonraki regl dönemlerinin ikinci ya da üçüncü gününden önce başlamamalıdır. Eğer kişinin ilaçlı tedavisine devam edilmesi gerekirse doğum kontrol yöntemlerinin kullanımına da devam edilmelidir.

Kullanıcı tarafından kullanılacak kapsül ilaç, bir bardak su yardımıyla yutulmalıdır. Kişi ilacı kırmadan ya da ezmeden bütün olarak almalıdır. Kişi isterse ilacını yemekleriyle beraber alabilir. Bu ilacın yemekle birlikte alınması ilacın kanda emilimini arttırmaya yardımcı olacaktır. Aknetrent’in kullanımı sırasında ya da ilaçlı tedavi bittikten sonra takip eden bir ay içinde, ilacı kullanan kişiler kan vermemelidir. İlacın kullanılacağı doz kişiye özel olacağından, ilaç başkalarıyla paylaşılamaz.

İlacı kullanan kişinin başka A vitamini takviyeleri de kullanması, A vitamini miktarını oldukça arttırabilir. Bu sebeple kişinin takviye A vitamini alması önerilmez. İlaç, Tetrasiklin sınıfından olan antibiyotiklerle birlikte kullanılmamalıdır. Eğer bu ilacı kullanan kişi başka ilaçlar da kullanıyorsa ya da kullanacaksa, konuyla ilgili doktor onayı alarak kullanıma devam etmelidir.

Tedavisi biten kişiler, tedaviden sonraki ilk 6 ay boyunca herhangi bir cilt işlemi yaptırmamalıdır. Cilt işlemleri kişinin cildinde yara ve yanıkların meydana gelmesine sebep olabilir. Tedavi sırasında kişinin cildi güneşe karşı daha hassas olacaktır.  Bu sebeple tedavisi devam eden kişiler en az 30 faktörlü güneş kremleri kullanarak ve güneşten koruyacak kıyafetler giyerek tedbirlerini almalıdırlar. İlacın cildi kurutma özelliği olduğu için kullanan kişilerin bol su tüketmesi ve doktorların önereceği nemlendiricileri uygulaması gerekmektedir.

Aknetrent, hamile olan ya da hamilelik ihtimali bulunan kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. İçerisinde yüksek etkili etken maddeler bulunan ilaç, düşük, erken doğum, doğumdan kısa süre sonra gerçekleşen yeni doğan ölümleri ya da doğum kusurlarına sebep olabilmektedir. İlacın emziren anneler tarafından da kullanılması sakıncalıdır. Anne sütüyle bebeğe geçebilecek ilaç, bebekler için oldukça tehlikeli bulunabilecek etken maddeler içermektedir.

Aknetrent Ne İşe Yarar?

Sivilce ve akne tedavisinde kullanılan ilaç, daha basit tedavi yöntemlerine cevap vermeyen ve ciltte kalıcı yara izleri bırakma ihtimali olan ağrılı kist ve nodül tarzındaki aknelerin tedavisinde kullanılmaktadır. Aknetrent’in kullanım amacı, ciltteki akneleri kurutarak, cildin sağlıklı yapısına ve görüntüsüne kavuşmasını sağlamaktır.

Aknetrent Yan Etkileri Nelerdir?

Oldukça etkili olan Aknetrent’in yan etkileri, dikkat edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir. İlacın yan etkileri şöyle sıralanabilir:

Kullanan kişi göz kapağı iltihabı ya da göz kuruluğu yaşayabilir, Kişi karaciğer problemleri yaşayabilir, İlaç cildi kurutacağından, dudaklarda da kuruma, çatlaklar, ciltte kaşıntı ve döküntü ve bölgesel soyulmalar görülebilir, Özellikle ergen yaştaki hastalarda, eklemlerde ve sırt bölgesinde ağrı görülebilir, Kan ve lenf sisteminde hatalıklar, Solunum ve göğüs hastalıkları, Burunda kuruluk ve burun kanaması, Baş ağrısı, Kolesterol artışı, Kanda glikoz miktarının artışı, Ağır ya da hafif depresyon eğilimi, Tedavi sırasında geçici saç dökülmesi.

Aknetrent Ne Kadar?

Aknetrent’in fiyatı Kasım 2020 tarihinde zamlanarak 60 liraya çıkmıştır. İlacın fiyatı sabittir ve eczaneden eczaneye göre değişiklik göstermez. İlacı yüksek fiyata satan eczacıları ilgili yerlere bildirmeye hakkınız vardır.

Paxil Nedir, Ne İşe Yarar? Paxil’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Paxera Nedir, Ne İşe Yarar? Paxera’nın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim