Karadeniz bölgesinin yöreye özel lezzetiyle binbir emek yetiştirilen mısırlarından öğütülerek hazırlanan mısır unu ve yoğurtla yapılan mısır ekmeği yapılışı kolay ekmek tarifleri arasında yer alıyor. 7 Ekim 2020 tarihli Gelinim Mutfakta’da hazırlanan Mısır Ekmeği tarifi bugün kolay yemek tariflerinin en çok arananlar listesinde. Balık ve dolmaların yanında vazgeçilmez lezzetiyle bağımlılık yapan mısır ekmeğinin yapılışını ve detaylı malzeme listesiniz haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte, Mısır Ekmeği tarifi! Gelinim Mutfakta Mısır Ekmeği nasıl yapılır? (7 Ekim 2020) püf noktaları ve detaylı yapılışı haberde!..

Mısır Ekmeği tarifi, malzemeleri

1 kg mısır unu 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım su bardağı un Kaynar su

Mısır Ekmeğinin yapılışı

Mısır ekmeği hazırlarken öncelikle tüm malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır, üzerine kaynar sudan 1 su bardağı kadar dökülerek kaşıkla güzelce karıştırılır. Azar azar kaynar su ilave edilip ardından elle yoğurulmaya başlanır ve güzel bir kıvam alana kadar yoğrulur.

Fırın tepsisi tereyağı ile güzelce yağlanır. Üzerine un serpilir ve hamur tepsiye alınır. Elle ekmek şekli verilir.

Üzerine hafif un serpilerek 190 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kızardıktan sonra fırının derecesi düşürülüp 5-10 dakika daha fırında bekletilebilir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim