Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Meteorolojinin uyarısı sonrası veliler ve öğretmenler gözünü Antalya Valiliği’nden yapılacak açıklamaya çevirdi. Peki Antalya’da yarın okullar tatil mi olacak? 24 Aralık Salı Antalya Valiliği açıklama yaptı mı? İşte detaylar…

VALİLİKTEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada bölgede şiddetli yağış ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Antalya’da etkisini arttıracak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü akşam saatlerine kadar Antalya merkez ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

KUVETLİ FIRTINA UYARISI

Kuvvetli fırtına uyarısı da şu şekilde;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi Antalya il genelinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

OKULLAR TATİL Mİ?

Antalya ‘da 23-24 Aralık 2019 günlerinde okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Aileler , şiddetli yağmur nedeniyle okulların tatil edilmesi bekliyordu. Ancak Valilik henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim