DİYARBAKIR’da dün akşam saatlerinde havalimanı yakınlarına düşen F-16 C tipi savaş uçağının geniş alana yayılan uçağın parçaları, Ankara’dan gelecek olan kaza kırım heyetinin çalışmasından sonra kaldırılacak. Pilotun yara almadan kurtulduğu olayda, uçağın kesin düşüş nedeni de bu heyetin incelemeleri sonucunda netleşecek.

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 181’inci Filo’ya ait olan ve dün akşam eğitim uçuşu yaptıktan sonra inişe geçtiği sırada Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir nedenle düşen F-16 C tipi uçağın enkazı henüz kaldırılmadı. Merkez Sur İlçesi Çarıklı Mahallesi Yeşildere ve Gümüşler Köyü yakınlarında düşen uçağın düştüğü alanda sabah saatlerinde polis ve askerin olağanüstü güvenlik önlemi aldığı görüldü. Dün akşamdan bu yana havadan ve karadan devam eden çalışmalarda uçağın parçalarının dağıldığı alanlar tek tek tespit edilerek görüntülendi.

Bölgede özel harekat timlerinin güvenlik önlemi sürerken, enkazın toplanması için Ankara’dan kaza kırım heyetinin beklendiği belirtildi. Ankara’dan gelecek olan heyetin yapacağı çalışmaların ardından enkaz kaldırılacak.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün akşam olay ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır” denilmişti.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

Editör: TE Bilisim