Levent Gültekin

Osmanlıspor maçında hava ve saha koşulları dışında takımı yönetme anlamında yine büyük zafiyet gösteren Riekerink ile yolları ayırmaya hazırlanan Galatasaray’da yeni hoca arayışları tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz günlerde Alman teknik adamın Sammer’in “Türkiye’den teklif aldım’’ açıklamaları bir anda gözleri sarı kırmızılı camiaya çevirdi.

GALATASARAY TARAFTARI BİELSA’YI İSTİYOR

Başkent deplasmanında kalesinde 23-24 şut gören ve özellikle Pierre Webo –  Vrsajevic ikilisinin oynadığı etkili futbol karşısında aciz durumlara düşen JOR, yönetimin kendisine olan güvenini bir kez daha sarsarken, Galatasaray Sportif AŞ’nin Ocak ayında tecrübeli bir teknik adamla anlaşmak istediği belirtildi. Osmanlıspor maçından sonra özellikle sosyal medyada ‘Bielsa Galatasaray’a gelsin’ yorumları çığ gibi büyürken, Arjantinli çalıştırıcının daha önce Galatasaray’la anlaştığı, fakat dönemin başkanı Ünal Aysal’ın son bir kararla Roberto Mancini ile el sıkıştığı öğrenildi. İspanya ve Güney Amerika futboluna hakim olan FIFA Menajerlerinden Marko Kırdemir ‘Bielsa – Ünal Aysal görüşmesinin’ perde arkasını açıklarken, 61 yaşındaki hocanın asla Cimbom’a gelmeyeceğini belirtti.

İşte futbolseverlerin Armindo Bruma transferinde ismini bir kez daha duyduğu Marko Kırdemir’in Marcelo Bielsa hakkında yaptığı o açıklamalar…

BİELSA GALATASARAY’ GELMEZ ÇÜNKÜ…

Öncelikle Galatasaray gibi bir kulübün Rikerink gibi ne olduğu belli olmayan bir hocayla nasıl çalıştığını anlayamıyorum. JOR, Galatasaray’ın marka değerini yansıtmıyor. Osmanlıspor maçından sonra Bielsa serzenişlerine bende şahit oldum ama ‘El Loco’nun (Deli)’ sarı kırmızılı kulübe geleceğini zannetmiyorum çünkü hoca geçmişte Ünal Aysal’dan büyük bir kazık yemişti.

ÜNAL AYSAL BİELSA’DAN HİÇ BAHSETMİYOR NEDEN?

Galatasaray Fatih Terim’le yollarını ayırdıktan sonra Mustafa Denizli ile masaya oturmuş anlaşamamıştı, daha sonra Marcelo Bielsa ile görüşüldü bütün şartlar sağlandı hatta uçak bileti bile alındı fakat son bir telefonla Bielsa uçaktan indi ve Galatasaray Mancini ile el sıkışmıştı. Bielsa o dönem Fas Milli Takımı ile dirsek teması halindeydi, Fas Futbol Federasyonu’nun teklifini reddedip Galatasaray’la görüştü, başkan Ünal Aysal Mancini ile anlaşınca o da Marsilya’da göreve başladı. Bielsa kendisine yapılanı asla unutmaz ve Galatasaray’a gelmez. Şu an Bielsa ile anlaşmak isteyen Süper Lig ekibi 3,5 – 4 milyon euro’yu gözden çıkarmak zorunda. Lazio ile sene başında 2,5 milyon euro’ya anlaşmıştı fakat orası Serie A burası Süper Lig.

Editör: TE Bilisim