Kapalı Lahmacun tarifi, çok özel ve yapımı oldukça kolay pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu enfes ve aynı zamanda kolay yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 27 Ağustos 2020 Perşembe günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Kapalı Lahmacun Tarifi! Malzeme listesi ve Kapalı Lahmacun nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Kapalı Lahmacun Tarifi malzemeleri

Kapalı Lahmacun Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Hamuru için:

4,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı kuru maya

1,5 su bardağı su

2 çay kaşığı tuz

İç Harç için:

Yarım kilo kıyma

2 adet kuru soğan

2 adet domates

Yarım bağ maydanoz

1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası

2 çay kaşığı kadar tuz

1 çay kaşığı karabiber

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Kapalı Lahmacun Tarifi, nasıl yapılır?

Kapalı Lahmacun yapılışı; Mayayı bir su bardağı ılık suda, bir fiske toz şekerle eritin. Geniş bir kaseye unu alıp maya ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerin, kapatıp hamur mayalandırın.

Soğanı ince ince doğrayın. Sıvı yağda biraz kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Salçayı da ekleyip kavurun. Bir tur çevirip doğranmış domates, tuz ve karabiberini ilave edin. En son ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Ocaktan alın.

Hamurdan iri parçalar alıp tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harçtan yerleştirin ve ikiye katlayarak kapatın. Üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Nar gibi kızaran kapalı lahmacunlarınızı dinlendirdikten sonra servis edin…

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim