Küçük ev aletlerinin tercih edilen markalarından birisi olan Arzum hisselerini halka arz edeceğini duyurması ardından, yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgisini çekti. Halka arz olunarak yatırımını genişletmek isteyen Arzum hisse kodu ve hisse fiyatları merak konusu oldu. Peki, Arzum ne zaman işlem görmeye başlayacak? Arzum halka arz hisse fiyatı ve borsa kodu nedir? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Arzum ne zaman işlem görmeye başlayacak? Arzum halka arz hisse fiyatı ve borsa kodu nedir?

Halka arzı yapılacak olan Arzum’un borsa kodunun ne olacağı henüz açıklanmadı. Arzum halka arz başvuru sonuçlarının ise bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Gerçekleşen halka arz ile milyonlarca liralık hisseyi Borsa İstanbul’da işleme açan Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. Ve Tic. A.Ş, #ARZUM kodu ile işlem görecek. halka arzlarda hisselerin hesaba geçmesi halka arz gününün akabindeki iş gününden sonraki günde hisseler yatırımcıların hesabına geçiyor. 18 Aralık tarihinde gerçekleşen halka arz için hisselerin 22 Aralık Salı günü hesaba geçeceği tahmin ediliyor.

Halka arzlarda pay oranları halka arz gününden bir iş günü sonra açıklanmıştı. Ne kadar talep geldiği 21 Aralık Pazartesi günü Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yayımlanması bekleniyor. Beklentiler Arzum hissenin borsada işlem görme tarihi olarak, ayın son haftasını gösteriyor olsa da henüz net bir bilgi bulunmuyor. Konsorsiyum Lideri ve Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerine yapılacak olan bildiri ile netlik kazanacak.

Yapı Kredi’den Arzum halka arzı için yapılan açıklamada şu paylaşım yapıldı;

Arzum’un mevcut ortaklarının sahip olduğu 13.306.475-TL nominal değerli ortak satışı yöntemiyle halka arz edilmesiyle halka açıklık oranı %41,31 olacaktır.

Halka arzda ek satış hakkının kullanılması durumunda, halka arz miktarının %6,20’sine denk gelen ve mevcut ortakların sahip olduğu 1.995.971-TL nominal değerli paylar da halka arz edilebilecektir. Bu durumda, Arzum’un halka arz edilen pay toplamı nominal olarak 15.302.446-TL’ye halka açıklık oranı %47,51’ye ulaşacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği hükümleri çerçevesinde halka arz edilen payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle ek satıştan elde edilen fonun fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler için kullanılması planlanmaktadır.

Halka arzda fiyat aralığı ile talep toplanacak olup, 1,00 TL nominal değerli payın satış fiyat aralığı 15,50 TL – 17,00 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu fiyat aralığı Arzum için 499 milyon TL – 548 milyon TL piyasa değeri aralığına karşılık gelmektedir.

Tüm yatırımcılar fiyat aralığından talep girebilecek olup, 10 (on) kuruş fiyat adımlarında olmak üzere beş farklı fiyat seviyesinden talep girilebilecektir.

ARZUM HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Halka arz için 17 Aralık’ta talep toplayan, küçük ev aletleri sektörü şirketlerinden Arzum pay başına fiyat aralığını 15,50 TL – 17,00 TL olarak açıklamıştı. Arzum halka arz işlemi ortak satışı yoluyla yapıldı, 2013’te şirkete ortak olan Mediterra’nın iştiraki SDA International SARL’a ait payın yüzde 41,31’i halka arz edeceğini açıklamıştı. Ek satışla birlikte halka arz oranı yüzde 47,51’e kadar çıkabilecek.

ARZUM BORSA KODU NEDİR?

Halka arzı yapılacak olan Arzum’un borsa kodunun ne olacağı henüz açıklanmadı. Arzum halka arz başvuru sonuçlarının ise 21 Aralık 2020 haftası içinde açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim