Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif akşam saatlerinde telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’deki konuşmasında okuduğu şiir sonrasında İran tarafının tutumu ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşına, söz konusu şiirin Karabağ ile ilgili olduğuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında İran’ı ima dahi etmediğine dikkati çekti.

Çavuşoğlu, buna rağmen böyle bir konuşma bahane edilerek, bu konuyla ilgili düşüncelerin Türkiye’ye iletebileceği kanallar da açıkken İran tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan mesnetsiz ve ağır açıklamalar yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN İRAN’IN YANINDA OLDUĞUNU HATIRLATTI 

Türkiye’nin, en zor dönemlerinde İran’a herkes sırtını dönmüşken bu ülkenin yanında olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu gerçeğin unutulmasının İran’dan yapılan ağır açıklamalardan duyulan hayal kırıklığının boyutunu artırdığını belirtti.

TÜRKİYE’NİN TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILMIŞTI

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de okuduğu şiir nedeniyle Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü çağırmış ve sert kınama mesajı iletmişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiirin İran’ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı da İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend’i çağırmıştı. Bakanlık, Ferazmend’e, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik mesnetsiz iddiaların ortaya atılması ve İran’da Türkiye’ye yönelik nefret kampanyası açılması karşısında duyulan tepkiyi iletmişti.

Fahrettin Altun’dan İran’a şiir tepkisi: Yapay gerilim oluşturmaya çalışıyorlar!

Gündem

Habere Git

İran’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Dünya

Habere Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’da okuduğu şiir İran’ı gerdi

Dünya

Habere Git

İran rahatsız oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiire hadsiz sözler

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim