Zimmet soruşturması kapsamında muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat Elgin’in Denizli’de yakalanmasının ardından süreçle alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor. Gelen son dakika bilgisine göre Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınırken Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç  görevlerinden uzaklaştırıldı. Peki Yeni Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk kimdir? İşte detaylar…

YENİ YALOVA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yerine Belediye Başkan Vekilliğine meclis üyesi Mustafa Tutuk seçildi. Mustafa Tutuk, 31/03/1973 Yalova doğumlu olan Mustafa Tutuk, Yalova Lisesi Mezunu. 2014 Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tanıtım Medya Mezunu olan Tutuk, halen Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi. Elif Kız Öğrenci Yurdunun kurucusu olan Mustafa Tutuk, 3 dönem AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından aday oldu ve Yalova Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

YEREL SEÇİMLERDE YALOVA BELEDİYESİNİ KİM KAZANDI?

CHP’den ikinci kez seçimlere katılan Vefa Salman 31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 45,84 oy alarak Yalova Belediye başkanı olmuştur.

Toplam seçmen sayısıToplam sandık sayısı

82.964 245

AdaylıkSonuçlar

Kıs.PartiAdayOy sayısıOy oranı

CHP Cumhuriyet Halk Partisi Vefa Salman 28.779 %45,84

AK PARTİ Adalet ve Kalkınma Partisi Yusuf Ziya Öztabak 28.441 %45,31

HDP Halkların Demokratik Partisi Yüksel Akın

SAADET Saadet Partisi Resul Genç

VATAN Vatan Partisi Fatma Jülide Keskin

DP Demokrat Parti Rıdvan Acar

BTP Bağımsız Türkiye Partisi Rahmi Baltacı

TKP Türkiye Komünist Partisi Hülya Yıldız

DSP Demokratik Sol Parti İbrahim Halil Yumuşak

Toplam 62.776

Geçersiz ya da boş 2.263

Katılım oranı %78,43

Editör: TE Bilisim