Genel olarak augmentin ilacı hakkında birçok soruya yanıt arayan vatandaşlar, bu ilaç ile ilgili bilinmesi gerekenleri merak ediyor. Genellikle enfeksiyon problemlerinde kullanılan augmentin, zararlı bakterilerle savaşmak konusunda oldukça başarılı bir ilaçtır. Peki, Augmentin Nedir, Ne İşe Yarar? Augmentin’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Augmentin Nedir?

Çoğu bakteri türünün neden olduğu enfeksiyon ve hastalıkların iyileşme sürecinde kullanılan antibiyotiklerden biri olarak Augmentin etkili ilaçlardan biridir.

Antibiyotikler vücut içerisindeki bazı bölgeleri tehdit eden zararlı bakterilerle savaşmak ve onu durdurmak için kullanıldığından Augmentin de bu tür tedavilerde kullanılmaktadır.

Bu ilacın kullanımının en çok yapıldığı durumlar boğaz bölgesi, burun ve kulak enfeksiyonlarıdır. Bunun dışında akciğer içerisinde oluşan iltihap çoğalması, deri ve idrar yolları enfeksiyonları problemlerinde de kullanılmaktadır.

Bu ilaç aynı zamanda penisilin grubuna da dahil edildiğinden dolayı penisiline karşı alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce doktoru ile görüşmesi gerekmektedir. Sadece bakteri kaynaklı sağlık durumunu etkileyen hastalıklarda kullanılmaktadır.

Augmentin Ne İşe Yarar?

Augmentin’in kullanım amacı çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Üst solunum yolu enfeksiyonları rahatsızlığında kullanılır.

Sinüzit, orta kulak iltihabı, kulak problemleri, bademcik iltihabı hastalığı, boğaz ve gırtlak bölgesinde yaşanan iltihaplar ve faranjit gibi durumlarda sık sık kullanılır.

Alt solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de işe yarayan bir ilaçtır. Bronşit, zattürre ve akciğer iltihabı gibi rahatsızlıklarda bu ilaçtan faydalanılır.

Böbrek ve idrar yolu iltihapları, genital sorunlar ve bel soğukluğunda da hasta tarafından zaman zaman kullanılır. Deri ve doku enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.

Çıban, apseler, yaralar ve hayvan ısırması halinde tüketilir. Bunun dışında kemik ve eklem problemlerinden kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır.

Augmentin Nasıl Kullanılır?

Augmentin kullanımı çocuklarda sık olarak uygulandığı için uygulama aşamasında pek çok duruma ve kullanım haline titizlikle dikkat edilmelidir. Verilen tüm dozlar çocuğun sağlık durumu, yaşı, kilosu, kronik hastalığının olup olmadığı, ilacın yan etkilerinin ne düzeyde olabileceği durumlarına dikkat edilerek uygulanmalıdır.

Augmentin miktarı hastanın doktor kontrolünde bir muayene işlemi uygulamasının ardından hekimin önereceği dozlara göre ve öğünlere göre ayarlanmalıdır.

Bu tedavi yöntemi yaklaşık olarak iki hafta sürmektedir ve iki haftayı kesinlikle aşmamalıdır. Aşma durumu olursa bu durum hekim ile konuşulmalıdır. Bu ilacın tedavide kullanımı üç aylıktan daha küçük olan bebeklerde uygulanmamalıdır.

İlacın tüketimi ise yaklaşık olarak on gün ve on iki saatte bir olmalıdır. İlacın bırakılması hastanın tedaviye vereceği yanıta göre belirlenmelidir.

Augmentin Yan Etkileri Nelerdir?

Augmentin’in yan etkileri kişinin sağlık durumu, kalıtsal hastalıkları, yaşı, kilosu ve bağışıklık sistemine göre değişiklik göstermektedir. Bu yan etkiler kimi insanlarda nadiren görülürken kimi insanlarda daha sık görülmektedir.

Augmentin’in yan etkilerinden bazıları şunlardır:

Çeşitli sindirim problemlerinin yaşanması. Sindirim problemleri sonucu oluşan ishal hali. Dışkıda oluşan değişikliklerin yaşanması. Mide problemleri sonucu oluşan bulantı hali. Deri üzerinde oluşabilecek olan kızarıklıklar. Deri üzerinde yaşanan problemler sonucu lekelerin ve kaşıntıların çoğalması. Cildi etkileme halinden dolayı vücut üzerinde ve deri üzerinde oluşabilecek olan mantar oluşumları. Solunum yolları sonucunda oluşabilecek rahatsızlıklar. Nefes darlığı ve nefes alıp vermede yaşanan problemler. Akciğerde içerisinde hırıltı oluşumu. Yutak bölgesinde yaşanan problemlerden dolayı zorluk çekilmesi Özellikle yüz, dudak, ağız ve dil olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilecek olan şişmeler. Deri üzerinde oluşabilecek kabarıklıklar, deri dökülmeleri, kızarıklıklar ve kaşıntılar.

Augmentin Fiyatı Ne Kadar?

Augmentin fiyatı ilacın türüne göre değişiklik göstermektedir. 10 Film tabletten oluşan ve 1000 mg doza sahip olan Augmentin ücreti, ortalama olarak 16 TL ile 20 TL arasında değişiklikler göstermektedir.

Genellikle 1000 mg şeklinde kullanılmaktadır. Bunun dışında farklı miligramlara sahip bir türü yoktur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipralex Nedir, Ne İşe Yarar? Cipralex’in Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar?

Editör: TE Bilisim