Olayın ortaya çıkmasının ardından Umut K., CHP İstanbul ve Maltepe İlçe Başkanlığı tarafından ihraç edilmesi istemiyle disipline sevk edildi. Dosyanın işleme konması için İl Disiplin Kurulu’nun toplanacağı öğrenildi.

“Tuvalette dövdü tehdit etti” 

Geçen hafta pazartesi günü Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Z.Y., ifadesinde özetle şunları söyledi: “Şikâyetçi olduğum Umut K, benim çalıştığım kafeden arkadaşım olur. Kendisiyle 1- 1.5 ay çalıştık, sonra işten ayrıldı. Hiçbir zaman duygusal yakınlığımız olmadı. 20 Kasım 2020 Cuma günü akşam saatlerinde çalıştığım iş yerine gelerek, akşam Maltepe’de bir kafede buluşmayı teklif etti.

“Kafasında bardağı parçaladım ama… “

Yarım saat kadar baş başa oturduk. İşyeri Umut’un arkadaşının olduğu için kalkmak istedim. Gitmek için ayağa kalktım. Umut K. beni kendisine çekti. Ben de masada bulunan bardağı kafasında parçaladım. Öfkeyle beni saçımdan sürükleyerek tuvalete götürdü. Burada beni tekme tokat darp etti. Saçlarımdan tutarak kafamı aşağı bastırdı ve cinsel saldırıda bulundu. ‘Bağırma, burada kimse seni duymaz, kapı da kilitli’ dedi ve boğazımı sıkıp tehdit etti. Bu olaylar yaklaşık 1-1.5 saat kadar sürdü… Ailemin duymasından korktuğum için karakola gitmedim. Cumartesi günü darp raporu aldım. Beni alıkoyan ve cinsel saldırıda bulunup darp eden şahıstan şikâyetçiyim.

Tedbir talebim de vardır.” Z.Y.’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Umut K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski CHP vekili Yarkadaş’tan açıklama

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Umut K.’nın tutuklanmasının ardından Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yarkadaş, “Tarihe not düşmek için yazıyorum: CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U.K’nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam. Cezaevine atılan U.K, insanlık dışı bir suç işlemiş ve partimizin değerlerine leke sürmüştür. Derhal partiden atılmalıdır. Mağdurun ifadesi ortadadır” dedi.

Umut K, CHP İstanbul ve Maltepe İlçe Başkanlığı tarafından ihraç edilmesi istemiyle disipline sevk edildi.

Satılık zihin

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim