Sosyal medyada “Atakızı” adıyla paylaşımlarda bulunan Mehtap Balaban İslam dinine hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle önce gözaltına alındı ardından tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mehtap Balaban, Twitter hesabından İslam dinine hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

HAKARET ETTİĞİ DİNE SIĞINDI!

Şüpheli, emniyetteki ifadesinde, Twitter hesabının kendisine ait olduğunu kabul etti.

Bahse konu paylaşımları da kendisinin yaptığını beyan eden Mehtap B, “Benim dini değerleri aşağılama gibi bir niyetim yoktur. Ben de Müslüman bir bireyim. Paylaşımları Facebook’taki bir gruptan alıntılayarak paylaştım. Bu paylaşımı o gruptan kim yaptı bilmiyorum.” dedi.

TUTUKLANDI!

İslam’ın merhamet dini olmasına rağmen bazı kişilerin İslam’ı kötü tanıtmalarından rahatsız olduğu için paylaşımda bulunduğunu öne süren Mehap Balaban, yanlış anlaşıldığını ve pişman olduğunu dile getirdi.

Mehtap Balaban, emniyetteki işlemlerinin ardından, Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Mehtap B, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan tutuklandı.

ŞARLATANLARI BAHANE ETTİ!

Müslüman kisvesine bürünüp İslam ahlak ve inançlarını yaptığı eylemlerle kötülemeye çalışanları bahane ederek İslam’a ve Müslümanlara saldıran Mehtap Balaban isimli şahsın Twitter ve Instagram hesabı üzerinden yaptığı ahlak dışı paylaşımlar büyük tepki çekmişti.

Editör: TE Bilisim