Son günlerde CHP, parti içindeki taciz ve tecavüz haberleriyle çalkalanıyor.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde CHP yönetiminin üstünü örtbas edip saklamaya çalıştığı, CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K.’nın restoranda bir kadını zorla alıkoyarak taciz ettiği gerekçesiyle tutuklanmasından sonra, yeni taciz olayları da gizlenmeye çalışılsa da gün ışığına çıkıyor.

İLK OLAY MALTEPE’DE: SAPIK TUTUKLANDI!

Geçen hafta pazartesi günü Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Z. Y. isimli bir kadının, CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K. tarafından kendisini restoranda zorla alıkoyup taciz ettiğini ispatlamasının ardından CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİNCİ TACİZ OLAYI AVCILAR’DA: LİNÇ EDİLDİM!

Maltepe olayından sonra CHP Avcılar ilçe eski üyesi Özlem Hanelçi de, cinsel saldırı mağduru olduğunu söyledi.

Hanelçi, “Ben de iki kez tacize maruz kaldım, hakkımı ararken adeta linç edildim.” dedi.

KAFTANCIOĞLU ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR!

Hanelçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kendisine yapılan tacize CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sessiz kaldığını belirterek “Maltepe’deki kadın arkadaşa taciz olayını duydum. Bana da CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları ahlaksızlık yaptı. Şikayet ettim, tehdit edildim. Canan Hanım’ın hiç sesi çıkmadı. CHP’de maalesef kadın olarak siyaset yapmak zor” ifadelerini kullandı.

3. SAPKINLIK ÜMRANİYE’DE: CANAN SUSTU, 7 KADIN İSTİFA ETTİ!

CHP Ümraniye İlçe Teşkilatı’nda da D. isimli bir genç kızın tacize uğradığı öne sürüldü.

D.’nin CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Karakaya’ya olayı anlattığı, Karakaya’nın da taciz olayını Kaftancıoğlu’na aktardığı belirtildi

Kaftancıoğlu’nun D.’yi il başkanlığına çağırarak konuştuğu, D.’nin 7 arkadaşıyla beraber partiden istifa ettiği ifade edildi.

“KAFTANCIOĞLU OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞTI”

Eski CHP vekili Barış Yarkadaş ise yaşanan tüm bu olaylarda başta Canan Kaftancıoğlu olmak üzere tüm CHP yönetimini suçladı.

Yarkadaş, CHP Maltepe İlçe yönetiminde yaşanan taciz olayını duyurduğu için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından şov yapmakla suçlanmıştı.

Yarkadaş, Kaftancıoğlu’na sert tepki göstererek rezaleti örtmeye çalıştığını ve basına duyurulmasını engellediğini söyledi.

Sosyal medya hesabından “Ben hayatımda bu denli apolitik bir dile şahit olmadım” diyen Yarkadaş, “Sürekli kadın kimliğini öne çıkararak siyaset yapan Canan Kaftancıoğlu’nun ‘cinsel saldırı ile şov kavramlarını aynı cümlede kullanması, bu ülkenin kadınları açısından büyük bir talihsizliktir. Kaftancıoğlu’nun sözlerini okurken onun adına utandım. Yazıklar olsun” dedi.

Yarkadaş sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

“3 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN AÇIKLAMA YOK”

“Kaftancıoğlu, Maltepe’de yaşanan ve hepimizi utandıran bu olayı ne zaman öğrenmiş ve neden kamuoyuna açıklama yapmamıştır? Maltepe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, olayın üstünden 3 gün geçmesine rağmen, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın tepkisiz kalması üzerine pazar günü ilçe binasına gelerek Maltepe Meydanı’nda bir açıklama yapmak istediklerini belirtmiş, bu utanca ortak olmayacaklarını söylemiştir.

BASINA DUYURULMASINI ENGELLEDİ

Maltepe İlçe Başkanı ise “Canan Hanımdan haber bekliyoruz. Açıklama yapılmasını istemiyor” diyerek basına duyuruyu engellemiştir. Bu yüzden binada tartışma çıkmıştır.

Benim tüm bunlardan pazar günü akşam saatlerinde haberim oldu.

Kadın Kolları Üyesi bir partilimiz aradı ve yaşananları anlattı. Bunun üzerine, “Buna sessiz kalmamalıyız” dedim. Ardından da “Peki benim konunun üstüne gidebilmem için bir belge var mı? Mağdurun beyanı tutanak vs gerek… Bu olmadan ne söylesek sıkıntı olur” dedim. Kadın Kolları Üyesi arkadaşımız “Biraz sonra tüm gazetecilere yollayacağız” cevabını verdi. Yaklaşık 3 dakika sonra da mağdurun ifadesinin yazılı olduğu tutanağı gönderdi. Tutanağı okuduğumda mideme bir yumruğun oturduğunu hissettim. Ne diyeceğimi bilemedim. Bu ahlaksızlık karşısında elimden gelebilecek tek şeyin twit atarak konunun üstüne gitmek olduğunu düşündüm. Ve tek bir twit atarak konuyu duyurdum.

1 SAAT KONUŞTU TEK KELİME ETMEDİ

Öte yandan CHP İstanbul teşkilatı taciz ve tecavüz iddialarıyla çalkalanırken gözler dün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndaydı. Fakat Kılıçdaroğlu, 1 saat süren konuşmasında CHP’deki tecavüz ve taciz iddialarına değinmedi.

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı cinsel saldırıdan tutuklandı

Gündem

Habere Git

Eski CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy görevden uzaklaştırıldı

Gündem

Habere Git

İsrail medyasına konuşan PKK elebaşı Karayılan CHP’ye göz kırptı: Aynı düşüncelere sahibiz!

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim